Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Nackas drömöppning bäddade för guldet

Det såg ut att bli en lätt seger. Men Nacka Wallenstam fick till slut kämpa stenhårt för guldet i F14-klassen i Newbody Cup. Och när väl slutsignalen ljöd vid 6-4 var det en skön revansch för laget.

3-0 efter bara sex minuter. Örnsköldsvik var chockat och allt gick Nacka Wallenstams väg i finalen i F14-klassen i Newbody Cup. Redan efter den första perioden stod det hela 4-0 till Nacka.
– Det går inte riktigt att förklara. Vi gjorde det som de gjorde mot oss förra året, säger Nackas Erika Klevbo.

"Vi har blivit starkare och snabbare"

Erika Klevbo, Nacka Wallenstam

Men sedan vaknade Örnsköldsvik. Laget, som gick som tåget genom kvarts- och semifinal, reducerade och spelade upp sig. Julia Söderström visade återigen vilken giftig målskytt hon är och hennes reducering till 5-4 med drygt fyra minuter kvar tände hoppet.

Då punkterade Philippa Blom matchen med två minuter kvar. Målet betydde 6-4. Vinsten var extra skön eftersom det var en repris på förra året final – då Nacka förlorade. Men i år har laget växt, menar Klevbo.
– Vi var väldigt få förra året. Det har kommit in fler och fler och vi har fått bättre träning. Vi har blivit starkare och snabbare, det var vi inte förra året, säger hon.

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55