Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Munka Ljungby samlade in en kvarts miljon kronor

Det blev en ofattbar succé för Munka Ljungby IBK när de i helgen samlade in pengar till Barncancerfonden Södra. Klubben fick in en kvarts miljon kronor.
- Allas insatser är fantastiska, säger styrelsen Alf Jensen.

Skånska Munka Ljungby hade länge funderat på vad de kunde göra ytterligare som förening för att stärka klubbkänslan. De ville utveckla sin vision, och kom fram till att en insamling skulle vara bra. De beslutade sig för att de insamlade pengarna skulle gå till Barncancerfonden Södra – och satte i gång.

- Vi ville hitta en stolthet i det vi gör. Vi vill vara mer än en klubb som bara jagar en boll, säger Alf Jensen.

De hade som mål att få in 100 000 kronor på den stora arrangemangsdagen 3 mars. Och ju närmare de kom det datumet desto klarare blev det att den siffran skulle slås – med råge.

- Inofficiellt började vi prata om 200 000 kronor. Det är ungefär 100 företag som har bidragit, plus alla privatpersoner, säger Jensen.

Ja, söndagen blev det verkligen succé. 800 personer fyllde hemmahallen när dam- och herrlaget spelade. Det arrangerades auktioner, lottodragning och mycket annat. Dessutom kunde företag och privatpersoner före matcherna bidra med pengar per gjort mål.

- Vi hade satt 3500 kronor per mål. Damerna gjorde 6 och herrarna 13, så bara det blev ju en del pengar, säger Jensen.

Att klubben kunde samla in 250 000 kronor till Barncancerfonden Södra är så klart en succé. Men det är framför allt engagemanget hos alla som bidrog som värmer i Jensens hjärta.

- Det är stoltheten och glädjen i att vi har gjort det tillsammans. Allas insatser är helt fantastiska. Alla har slutit upp. Vi hoppas kunna bygga vidare på det här nästa år.

Foto: Privat

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55