Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Mirakelvändningen som gav Jönköping guldet

14 sekunder tog det när tredje perioden blåstes i gång. Sedan hade Jönköping vänt ett 1-2-underläge till 3-2. Det blev också slutresultatet i HJ18-finalen i Innebandyfesten – som var ett otroligt nervpiller. 

Partille hade en 2-0-ledning länge i matchen. Men i slutet av den andra perioden spräckte Jönköping nollan. 2-1 var ställningen inför den allra sista perioden i årets Innebandyfesten. Och Jönköping gick för guld.
– Vi kände efter andra perioden att vi åt upp dem bit för bit. Vi tog över mer och mer i spelet och hade jättefarliga lägen. Det kändes som att vi var vår match. Men enligt mig vänder Dennis Svensson matchen på egen hand, säger Jönköpings lagkapten Joel Birging.

"Det är jäkligt skönt med ett SM-guld"

Joel Birging, Jönköpings IK

Visst gjorde han det. Tre (!) sekunder in i den sista perioden satte han kvitteringen till 2-2. Och bara elva sekunder senare assisterade han Filip Åkerblom till 3-2.
– Det var helt sjukt. Det måste vara något slags rekord, säger Dennis Svensson.

Men det var inte över där. Nu behövde ju Partille jaga ikapp. Och som de jagade. De satte press på Jönköping som försvarade sig med alla medel.
– Vi ville inte hamna i samma fälla som mot Huddinge där vi började backa hem för mycket. Men i slutet spelade vi bort två minuter, så det kändes stabilt i alla fall. Det är jäkligt skönt med ett SM-guld, säger Birging.

Hur firar du det här?
– Ja, du. Jag vet inte hur man firar ett SM-guld. Men något kul blir det i alla fall.

Bronsmatchen vann Huddinge efter 7-3 mot Farsta.

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55