Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Miljonpublik på SVT under dam-VM

Det blev en rejäl tittarsuccé när SVT sände dam-VM från Uppsala. Bara finalen hade en räckvidd på över 1,2 miljoner.
– Vi trodde att det skulle bli ett stort intresse när vi fick visa upp innebandyn och damlandslaget i SVT, men att det var så många som följde VM var en fantastiskt rolig nyhet, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

SVT sände alla svenska matcher från världsmästerskapet i Uppsala, där crescendot blev den enormt spännande finalen under söndagen där Sverige avgjorde i förlängningen och fick lyfta guldpokalen.
Och just finalen blev en tittarsuccé: över 1,2 miljoner landade räckvidden på. Samtidigt startades matchen 123 000 gånger på SVT Play.

– Det var en tidig och stor julklapp för Svensk Innebandy och en härlig avslutning på VM-veckan i Uppsala. Att vi når ut på det här sättet är mycket viktigt och väldigt positivt för vår sport. Vi vet att vårt damlandslag är enormt populärt och det här blev perfekt propaganda för fler att upptäcka innebandy och få ännu fler att intressera sig. Nu väntar nya spännande matcher på SVT när vårt herrlandslag ska försöka ta hem guldet till Sverige igen, säger Mikael Ahlerup.

Även Internationella Innebandyförbundet var imponerat av de siffror som SVT redovisar.

– SVT:s sändningar var professionella på alla sätt och vis. Att ett VM visas upp till miljonpublik är positivt för både svensk och internationell innebandy. Jag hoppas och tror att det kan ge ringar på vattnet framöver, säger Internationella Innebandyförbundets generalsekreterare John Liljelund.

På de sju sändningar SVT1+SVT2 genomförde i Uppsala (Sveriges matcher+bronsmatchen) blev det en total räckvidd på över 5,6 miljoner tittare.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-12-08, kl 14:19