Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Med Innebandy Flex kan fler spela innebandy

Innebandy Flex är enkel att utföra, ger ett bra träningspass och går att anpassa utefter individens ambitionsnivå. Det nya konceptet ska möjliggöra för fler att spela innebandy utifrån sina egna förutsättningar.

Idag väljer många att sluta idrotta, eller inte börja alls, mycket beroende på att vi tränar och tävlar på ett snävt sätt inom idrottsrörelsen. Värmlands Innebandyförbund har därför tagit fram Innebandy Flex. Ett koncept som grundar sig i den forskning som finns om trösklar till idrottande och avhopp från idrotten, med målet att skapa en så inkluderande sport som möjligt.

Grunden inom Innebandy Flex handlar om ökad flexibilitet. Det finns inga krav på en viss träningsnärvaro. Du är med på så många träningar du vill och hinner. Alla träningstillfällen är öppna för alla – oavsett ålder, ambitionsnivå, erfarenhet och kompetens.

Flex ger dig som nybörjare mer tid med bollen då det endast är möjligt att ta bollen från en annan spelare genom att bryta passningen. Det krävs med det sagt mycket rörelse för att både skapa och förhindra målchanser och ger ett pulshöjande pass. Genom den flexibla formen av innebandy vänder sig Innebandy Flex till alla oavsett om du är nybörjare eller om du har spelat i hela ditt liv.

Läs mer om Innebandy Flex

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56