Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Målvakter sökes till forskningsstudie

Nu söker Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Innebandyns kompetenscentrum (IKC) dig som är målvakt att medverka i en forskningsstudie. Målet med studien är att få en bättre förståelse kring eventuella besvär hos innebandymålvakter samt bidra till förbättrade träningsupplägg.

Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Innebandyns kompetenscentrum (IKC) ska kartlägga vilka eventuella idrottsrelaterade besvär som innebandymålvakter upplever. Därför söker de nu dig som är målvakt att ingå i forskningsstudien. Det som framkommer i studien kan på sikt bidra till bättre förståelse kring eventuella besvär hos innebandymålvakter samt bidra till förbättrade träningsupplägg.

Studien utförs i samarbete med forskare vid institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering vid Umeå universitet och vänder sig till målvakter i SSL och i Allsvenskan.

Deltagande i studien innebär att du som är målvakt fyller i en elektronisk basenkät– det tar cirka 10 minuter - samt därefter fyller i elektroniska uppföljningsenkäter gällande eventuella idrottsrelaterade besvär eller skador en gång per månad till januari 2023.

Som deltagande i studien är man anonym, och varken föreningar, SIBF eller andra deltagare kommer att ha kännedom om vilka målvakter som deltar eller vad någon individ svarar.

För mer information och anmälan till studien, hör av dig till IKC:s forskningssamordnare Taru Tervo: taru.tervo@umu.se

short_text    Publicerat av Tero Marjamäki 2022-02-18, kl 11:58