Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Lyckad helg för Guldsteget

Guldstegets herrar har under helgen varit på plats i Lettland för att möta Schweiz och Finlands U23-landslag samt Lettlands A-landslag, och det blev två vinster och en förlust för blågult.

- Det var spännande och roligt. Det känns som att man har fått med sig många intryck, både spelare och ledare, som vi säkert får nytta av i framtiden, säger Alexander Brinkmann.

Guldstegets herrar inledde helgen med att besegra Lettlands A-landslag med 8-7 efter straffavgörande. Därefter tog laget en stark seger mot Finlands U23-landslag när man vann med 9-6 under lördagseftermiddagen. Dagens möte mot Schweiz U23-landslag blev lagets enda förlust under helgen när Sverige föll med 7-3.

- Under fredagen blev det väldigt mycket en läromatch, det var nya intryck och nytt spel. Det här klassiska att man lär känna varandra medan det är skarpt läge. I efterhand kan vi konstatera att den var fartfylld och härlig men kanske inte kvalitativt så bra när vi recenserade den efteråt, säger Alexander Brinkmann och fortsätter:

- Finlandsmatchen på lördagen så kändes det som att vi kom närmre det vi ville prestera och att vi fortfarande var i så bra fysiskt skick att vi kunde göra det på en ganska bra nivå. Efter första perioden så leder vi med 7-1 och då kändes det som att vi gjorde det riktigt bra. Sen kryper Finland lite närmre men vi var starkare på slutet.

- Idag så var det lite tungt. Vi startade matchen på fjorton man men vi valde att så fort någon hade lite känningar så plockade vi av den personen. Vi avslutade matchen på elva utespelare och vi spelade sex mot fem i en kvart på slutet, vi försökte med de medlen vi hade. Både spelare och ledare gjorde det bra men det var tufft, de täckte skott och kämpade.

Att Guldsteget fått chansen att ställas mot tre landslag är annars något som Brinkmman menar har varit väldigt lyckat.

- Det har känts som ett bra upplägg att de här killarna får åka iväg och spela landskamper mot ett lämpligt motstånd. Varje match har varit tajt, även de som inte vi har varit inblandade i.

Under helgen som gått så har Alexander Brinkmann tillsammans med Thomas Holmgren varit de två tränare som rest tillsammans med Guldsteget - och det blev en lyckad helg menar Brinkmann.

- Utanför planen så tycker jag att allting har funkat jättebra. Jag och Thomas Holmgren har kunnat fokusera på det som händer på planen och spelarna har tagit till sig att göra något de kanske inte är vana vid och anpassat sig utifrån det, och utvecklat sig under helgen som lag. Många spelare har gjort starka prestationer. Det har varit spännande, intensivt och lärorikt, avslutar Alexander Brinkmann.

Foto: Latvian Floorball Union. 

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-09-05, kl 15:23