Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Lär känna vår partner Pantamera

Så var det dags för den tredje delen där vi får lära känna vår huvudpartner Pantamera. Pantamera har varit partner till Svensk Innebandy sedan 2015. Här får vi lära känna vår returfokuserade partner genom en intervju med Rickard Andersson som är strategisk marknadsförare på Pantamera.

På vår partnersida kan man läsa följande om Pantamera:

”Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas.

Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tas varje år emot över 1,6 miljarder burkar och PET-flaskor vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av PET och metallburk. Returpack ägs till 50 % av Sveriges Bryggerier AB, till 25 % av Svensk Dagligvaruhandel och till 25 % av Livsmedelshandlarna.

Genom att samarbeta med Svensk Innebandy vill Returpack/Pantamera öka sin kännedom och synlighet mot ungdomar. Innebandyföreningar kan vara med och tävla i Föreningskampen.”


Hållbarhet och gemensamma värderingar står till grund för ett partnerskap med de unga spelarna i fokus.

- Vår uppgift på Pantamera är att få fler människor att panta ännu mera. För att lyckas med detta behöver vi nå ut ännu bättre till dem som har lite lägre pantningsgrad än snittet. Som det ser ut i Sverige just nu är det framförallt unga som är något sämre även om de också har en väldigt hög nivå. Vi hoppas att via vårt samarbete med Svensk Innebandy kunna nå ut till ungdomarna och få dem att tycka det är värt att panta sina burkar och flaskor även om det kan upplevas som lite besvärligt ibland.  Innebandy är en sport som lockar många unga samtidigt som att de värderingar som förbundet står för rimmar väldigt väl med Pantameras värderingar. Vi tror att vi genom att bjuda på något extra oh förbättra upplevelsen för innebandyutövarna kan skapa ett förtroende där pantning av burkar och flaskor blir en självklarhet.

Tillsammans med Pantamera arbetar Svensk Innebandy med olika frågor för att få innebandyn till att bli en ännu mer attraktiv sport – för alla.

- Vi hoppas på att fortsätta vårt samarbete i samma goda anda som vi gjort de senaste sex säsongerna. Vi vill tillsammans med Svensk Innebandy fortsätta att lyfta innebandyn som en schysst sport och premiera detta med våra Fair Play-priser och andra aktiviteter som ska bidra till ett schysst klimat.

Många av Pantameras aktiviteter är liksom en stor del av innebandyn pausade. Svensk Innebandy hoppas att vi får ses runtom i vårt avlånga land snart igen.

- Den största utmaningen för oss har varit att inte finnas med på plats vid matcher och evenemang. Det har alltid varit viktigt för oss att kunna bidra med en bra stämning och kunna bjuda på aktiviteter som höjer upplevelsen. Inför året hade vi stora planer på att finnas mer på plats ute i innebandysverige men de planerna har vi fått pausa för tillfället och fått tänka om hur vi ska göra istället.

Och när seriespelet väl är igång igen kommer innebandysverige få ta del av en ny del av samarbetet mellan Svensk Innebandy och Pantamera.

- Ja, genom att möjligheten att finnas på plats rent fysiskt blivit väldigt begränsad så har vi utvecklat vårt digitala samarbete med Svensk Innebandy och vi kommer nu lyfta in vårt Fair Play-arbete in i Svensk Innebandys App. Vi kommer på det sättet finnas med och bidra till en bättre stämning utan att vara på plats rent fysiskt. Vi har även satsat vidare på vårt inspirationsmaterial som är kopplat till Fair Play och kommer snart att släppa en ny del i vårt koncept Schysst Innebandy.

Du kan läsa mer om samarbetet här.

Om Pantamera skulle vara en innebandyspelare, vilken typ av spelare skulle ni vara då?
- Vi skulle vara en offensiv spelare som samtidigt skulle ta stort ansvar över hela banan. En lagkaptenstyp. Som självklart är grym på att ta returer framför mål.

Tidigare presentationer
Post STHLM
StayLive

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-12-11, kl 10:00