Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Landskrona gör satsning på funktionshindrade

Efter ett tidigare lyckat samarbete startar nu SST NET Landskrona IBK en egen verksamhet för funktionshindrade.
– Jag ser det långsiktigt och har velat ha det här sedan lång tid tillbaka, säger initiativtagaren Tony Christensen. 

I mars 2015 skickade Landskronas dam- och herrlag ner några spelare till Puls Arena för att spela match mot Föreningen för Funktionshindrade i Skåne (FFS). De såg att det var ett lyckat koncept, och kände att klubben kunde göra något eget.

Nu blir det verklighet. Tisdag 27 september drar Landskrona i gång FFA – Falcons för alla. Ett lag för funktionshindrade, alltså.

"Det är en del av samhället och innebandy är en fantastisk sport för den här typen av människor att engagera sig i"

Tony Christensen, FFA-Falcons för alla

– Det är något jag har sett som självklart i alla år. Det är en del av samhället och innebandy är en fantastisk sport för den här typen av människor att engagera sig i. Man hamnar aldrig utanför, står aldrig 30-40 meter från bollen. Man är alltid delaktig. De här människorna behöver det, de känner sig utanför annars, säger Tony Christensen som är en av initiativtagarna till det nya laget.

Landskrona har sett till att laget får en bra träningstid, och har även rekryterat tre ledare som ska sköta om allt. Christenson menar att det har varit svårt att hitta bra ledare, men att de nu är väldigt nöjda med den trio som kliver in.

– Vi börjar med att lägga grunden med att starta en träningsgrupp där vi bjuder in spelare med funktionshinder. Nästa säsong hoppas vi delta i någon typ av serie. Det finns tre olika divisioner i Skåne, säger Christensen.

Både tjejer och killar, i alla åldrar, är välkomna till laget. Och det som också är viktigt är att laget inte är någon fristående förening. Det är en del av Landskrona.

– De tillhör oss. De är Falcons. Det är viktigt för dem. Jag ser det långsiktigt och har velat ha det här sedan lång tid tillbaka, säger Christensen.

Så här säger Landskronas ordförande Lars Persson till klubbens hemsida: ”Det är ett steg i helt rätt riktning för vår förening då vi arbetar för ett livslångt idrottande utan barriärer. Innebandy är en relativt ung sport och vi är på många sätt banbrytande. Vi har sett förbundet komma med en ny utvecklingsmodell för några år sen och den vände lite upp och ner på begreppen, men den funkar riktigt bra. Likaså vill innebandyn vara inkluderande och det ser vi ju i satsningen #forALLball. Tänket är helt rätt: Innebandy ska vara till för alla!”

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55