Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Landskampen mot Norge inställd

Sveriges herrlandslag skulle ha inlett matchspelet den här säsongen med en träningsmatch mot Norge i Växjö 5 september. Men på grund av de rådande omständigheterna och restriktionerna med covid-19 ställs matchen in.

– Det är självklart tråkigt, men vi måste ha respekt för besluten som tas gällande det här, säger herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill.

2-6 september ska herrlandslaget genomföra ett läger i Växjö. På lördagen, den 5 september, var en träningsmatch mot Norge inbokad. Men nu är det klart att den matchen ställs in, på grund av reserestriktioner och andra allmänna restriktioner som finns i Sverige och Norge.

– Vi förstod så klart att det här beslutet kunde komma. Med de gällande restriktioner som just nu råder i Sverige kan vi genomföra träningslägret, men det blir svårare med en landskamp. Det är självklart tråkigt, men vi måste ha respekt för besluten som tas gällande det här, säger herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill.

Herrlandslagets första landskamper för säsongen blir förhoppningsvis i stället i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Schweiz i oktober, där man ställs mot Finland, Schweiz och Tjeckien.

4-12 december avgörs VM i Helsingfors.

Fakta:
VM spelas 4-12 december

Så ser herrlandslagets schema ut:
- 2-6 september – läger i Växjö
- 16-18 oktober – Euro Floorball Tour, St Gallen, Schweiz
- 25-29 november – VM-läger i Varberg
- 4-12 december – VM i Helsingfors, Finland

Se schemat i sin helhet här.

Köp dina biljetter här och se VM på plats.

Läs mer om VM.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56