Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

"Kommer betyda mycket för unga och gamla" - Sanna hyllar #IBkvinnorleder

Syftet med Svensk Innebandys nätverk #IBkvinnorleder är att stärka kvinnor inom innebandyn. Där hoppas Sanna Zetterling bli en bidragande faktor.
- Jag hoppas på en mångfald och att innebandy ska vara en sport för alla, säger hon.

Nätverket #IBkvinnorleder är inne på sitt fjärde år. Varje säsong har mellan 10 och 15 kvinnor i olika befattningar inom innebandyn deltagit, och just nu är Sanna Zetterling en del av nätverket. Hennes innebandykarriär började när hon var sju år gammal, och under åren har hon både spelat, varit tränare och domare.

23-åringen spelar just nu i IBF Linköping och blev sugen på att se om hon kunde bidra med något positivt i nätverket när möjligheten att gå med uppstod.

- Förhoppningsvis kommer vi betyda mer för både unga och gamla. Nätverket kanske inte kan hjälpa alla, men förhoppningsvis kan det hjälpa några, säger hon.

Svensk Innebandy arbetar aktivt med jämställdhet och har högt uppsatta mål i långsiktiga verksamhetsplaner. Under träffarna med nätverket har gruppen diskuterat nuläget och framtiden – och vad som behöver göras.

- Jag hoppas på en mångfald och att innebandy ska vara en sport för alla. Man ska kunna spela om man både vill satsa eller bara för skojs skull, och det ska heller inte spela någon roll om man är tjej eller kille, säger Zetterling.

Läs mer om #IBkvinnorleder.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55