Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Kim Nilsson fick revansch i Hartwall

Kim Nilsson var nu, tillsammans med Johan Samuelsson, tillbaka i Hartwall Arena för att spela VM-final. Senast var 2010, då de förlorade finalen mot Finland. Under lördagens final stod Nilsson för den oumbärliga kvitteringen, och var i allra högsta grad med och förde fram sitt lag till guldet.
- Det var en sådan final som man vill uppleva och se tillbaka på. Att få komma ut ur en VM-final med den här känslan, det är fantastiskt!

VM-finalen i Hartwall skulle bli en riktig rysare. Efter en jämn första period var det Finland som ledde matchen med 2-0, men Sverige kom ut starkt i den andra perioden och efter knappt åtta minuter hade de jämnat ut tillställningen.
- Vi sa till varandra i periodpausen att fortsätta våga spela innebandy. Inte titta upp mot resultattavlan eller tiden, utan spela vårt spel och kriga, vilket vi verkligen gör tillsammans idag.

Kvitteringsmålet var det Nilsson själv som stod för. Efter en fin framspelning av Albin Sjögren hade han fri gata mot Finlands mål.
- Det var dags att göra mål! Det är klart att sådana lägen kommer jag i nästan varje dag på träning och match och det är jäkligt kul att få sätta den i en final!

För sin fantastiska insats i Finalen blev Nilsson också utnämnd till Sveriges bästa spelare. En märkbart rörd Kim säger följande om sin revansch:
- Det vi har gjort här i Hartwall, mot Finland med det stödet de har haft, det är svårt att slå alltså. Jag är så otroligt lycklig!

short_text    Publicerat av Emma Clarin 2021-12-11, kl 19:27