Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Kastengren tar nästa steg i karriären

Viktor Kastengren blev förra året utsedd till årets rookie av innebandymagazinet och har nu tagit en plats i landslaget som ska spela VM-kval 30 januari- 2 februari.
- Den (känslan) var självklart speciell och oväntad, fick beskedet den 23 december så det var en speciell julklapp och ett kul kvitto på att de tror på en, säger Kastengren om beskedet.

På torsdag startar herrlandslagets VM-kval i danska Fredrikshamn. I truppen finns debutanterna Viktor Kastengren och Viktor Nystedt.

Kastengren tog steget upp till SSL säsongen 18/19 och har sedan dess utvecklats mycket.
- Kastengren är ett framtidsnamn. Han har både under åren på RIG och U19 visat att han är en elit- och landslagsmålvakt och VM-kvalet är ett utmärkt sätt för honom att skaffa sig erfarenheten, säger förbundskaptenen Mikael Hill.

I VM-kvalet möter Sverige Ukraina, Polen och Slovenien för att få en plats till VM som avgörs i Helsingfors 4-12 december.
- Jag ser mig som en landslagsspelare och har varit med på samlingar tidigare och nu under VM-kvalet vill jag framförallt se och lära för att sedan bygga vidare på det och skaffa mig erfarenhet, säger Kastengren.

Spelschema
30 januari, 19.00 Ukraina-Sverige
31 januari 16.00, Polen-Sverige
1 februari, 19.00, Sverige-Slovenien
2 februari, placeringsmatch

Alla matcher kommer att sändas på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal

Läs mer på IFF:s hemsida

Följ herrlandslaget på våra sociala medier:
Instagram
Youtube
Facebook

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56