Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Karlstad tar emot serieledande Warberg till helgen

Karlstad IBF har haft en omtumlande start på säsongen 2021/22 i Allsvenskan södra på herrsidan.
- Den har varit lite turbulent, det har ju varit en del skriverier om avhopp och så vidare. Spelmässigt tycker jag däremot att vi gjort det bra, säger Karlstads lagkapten Sebastian Degeryd.

Degeryd fortsätter att berätta om inledningen på säsongen.
- Vi har gjort om en del och försökt bygga nytt, kanske ett något mer försvarinriktat tänk än vad Karlstad har haft tidigare. Sen resultatmässigt så har vi haft lite otur, vi hade lika gärna kunnat ha nio poäng med oss, men det har varit sekunddraman med otäcka marginaler emot oss.

Ni har, som du nämnde, drabbats av flera spelartapp nu på kort tid. Hur har det påverkat er?
- Det är bra spelare vi har tappat, samtidigt så blir det andra som nu får chansen att kliva fram. Det som påverkat mest är att det funnits en osäkerhet kring hur truppen kommer se ut till varje match, vilket får det att spöka lite kring träningar, man har inte kunnat veta riktigt vilka som kommer vara på plats. Men vi som är kvar har verkligen slutit upp bra och vuxit, så jag tror att det kommer gå snabbt för oss att komma tillbaka upp i nivå.

Era två senaste matcher har varit oerhört jämna, men ni har sedan tappat i slutet av matcherna. Hur ska ni göra för att utfallet ska bli annorlunda i nästa match?
- Egentligen är det inte så mycket som går att ändra på. Det är små saker och extrem otur som har avgjort, så det är inte så mycket som vi kan göra något åt. I stora delar av matcherna är vi det bättre laget och det är där vi måste försöka dra ifrån.

Till helgen tar ni emot serieledande Warberg på hemmaplan, hur går tankarna inför den matchen?
- Det ska bli jättekul! Det verkar som att det kommer bli en jämn serie i år där alla kan slå alla. Warberg är ett lag som på förhand förväntas vara i toppen, så det blir en jättekul match. Det blir också vår första match på hemmaplan utan restriktioner och med mycket publik, så det kommer bli en bra innebandymatch.

Vad blir resultatet?
- Det kommer nog att bli en tight match återigen, men resultatet kommer att studsa till vår fördel. Det blir 7-5 till oss.

Följ Allsvenskan 2021/22 på Innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Emma Clarin 2021-10-07, kl 14:00