Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Jonathan Edling storspelade när Sverige tog sig till VM-final

VM-semifinalen mellan Sverige och Schweiz stod länge och vägde. Schweiz tryckte på – men gång på gång fick man se sina skott bli räddade av den svenska målvakten Jonathan Edling. Edling blev även utsedd till matchens lirare i VM-semifinalen. 

– Såklart jätteskönt, säger Jonathan Edling. 

Jonathan Edling blev efter slutsignal utsedd till matchens lirare i VM-semifinalen mot Schweiz. Målvakten hade då storspelat i Sveriges mål och motat samtliga skott förutom ett – och även svarat för en assistpoäng i matchens slutskede. 

– Jätteskönt. Framförallt skönt att jag kunde komma in i matchen tidigt och ha något att rida på och bygga upp mig själv med, säger Jonathan Edling.

Just starten på matchen blev intensiv för Edling. Under de första minuterna i den första perioden svarade Edling för några fantastiska räddningar när Schweiz kom på farliga kontringar. 

– Matchen börjar väl lite kaotisk. Jag tror att jag fick tre frilägen mot mig till att börja med. Sen får vi lite skitmål som var väldigt viktiga för oss och vi kunde någonstans rida på det. 

Att bara släppa ett mål i en VM-semifinal är annars något som Edling och laget är nöjda med, även om det finns detaljer att slipa på inför morgondagens VM-final.

– Det etablerade försvaret funkade bra. Sen skapar de mycket chanser på att vi tappar bollen på fel ställen, men som du säger så fungerade det etablerade försvaret fint idag, avslutar Edling. 

Sveriges lagkapten, Tobias Gustafsson, väljer efter matchen att hylla Edlings insats i målet. 

– Otroligt bra. Det är bland det bästa jag har sett från en målvakt. Han räddar allt, säger Tobias Gustafsson. 

Morgondagens VM-final startar klockan 16.30, svensk tid, och sänds på SVT 1 och SVT Play. Sändningsstart är klockan 16.15 och Sverige ställs då mot vinnaren av semifinalmötet mellan Finland och Tjeckien. 

 

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-12-10, kl 17:58