Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Jonathan Edling är Årets spelare

FC Helsingborgs Jonathan Edling har blivit utnämnd till Årets spelare i svensk innebandy. Målvakten har varit tongivande i både landslag samt klubblag under säsongen 21/22. Jonathan Edling blir den andra målvakten i historien som får ta emot priset som Årets spelare. 

– Det här är någonting som står högt upp på listan av det jag är stolt över i karriären. Det är inte vilken utmärkelse som helst, säger Jonathan Edling. 

30-åriga Jonathan Edling har under säsongen imponerat med sitt trygga målvaktsspel i både klubb- och landslag. Målvakten visade storform under VM i Helsingfors och var en av anledningarna till att herrlandslaget lyckades återerövra VM-guldet. När han nu tilldelas priset som Årets spelare så är just landslagssäsongen något som Edling håller högt. 

– VM och VM-guldet där sticker ut när det gick som det gick och att jag lyckades hitta formen där i de viktiga matcherna. Jag är väldigt glad och stolt över det. Det är framförallt hela den resan och det guldet som skiner över denna säsongen som varit, säger Jonathan Edling och fortsätter att berätta om vad det betyder att han nu tilldelas priset som Årets spelare: 

– Det betyder mycket. Alla individuella utmärkelser och priser som man får är väldigt roligt. Det är kvitton på att jag håller en hög nivå.

Jonathan Edling är den andra målvakten att tilldelas priset som Årets spelare.

Fakta:

Position: Målvakt  
Poäng grundserien: 1 (0+1)**
Nuvarande förening: FC Helsingborg
Moderförening: Forslövs IF
Tidigare nominering: 2019/2020, 2020/2021
** Sjunde raka SSL-året med minst en assistpoäng.

Motivering
Jonathan Edling är målvakten som med sitt trygga och lugna spel leder herrlandslaget och FC Helsingborg på ett föredömligt sätt. När matcherna betyder som mest har Edling en förmåga att höja sig och kan vara den avgörande faktorn. Målvakten besitter även ett av världens bästa utkast och är en fröjd att se när han sätter upp sina lagkamrater i bra offensiva lägen. Edling har gjort en säsong med väldigt hög lägstanivå och enorm högstanivå där han var ytterst delaktig i att Sverige lyckades bärga VM-guldet under VM i Helsingfors

Övriga nominerade
Tobias Gustavsson, Storvreta IBK
Oskar Weissbach, Pixbo Wallenstam IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Robin Nilsberth, Storvreta IBK

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media. Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på både dam- och herrsidan. 

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-04-24, kl 14:23