Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

"Intresset ska växa för killar och tjejer"

”Dala Innebandy hela livet”. Så heter Dalarnas Innebandyförbunds projekt som ska utveckla föreningarna i distriktet.
– Intresset ska växa för killar och tjejer, säger Dalarnas IBF:s Patrik Magnusson.

Det huvudsakliga syftet med projektet ”Dala Innebandy hela livet” är att utveckla föreningarna i Dalarna och skapa möjlighet till ökad effektivitet och kvalitetssäkring. Arbetet kommer att innefatta stöd och utbildning genom föreningsutveckling med tydligt fokus på Svensk Innebandys Utvecklingsmodell.

– I SIU-implementeringen behövs det ledar- och föreningsutveckling och tränarkultur. Intresset ska växa för killar och tjejer. Framför allt måste vi behålla våra tjejer. Seniorverksamheten har gått ner de senaste åren, säger Patrik Magnusson som är anställd för att sköta projektet.

"Vi strävar efter ett livslångt idrottsintresse"

Patrik Magnusson, Dalarnas IBF

Dalarnas IBF vill få in SIU-tänket i alla delar av föreningarnas verksamheter. Magnusson kommer att ge stöd till varje enskild förening utifrån dess unika förutsättningar, och målet är långsiktigt.

– Vi strävar efter ett livslångt idrottsintresse. Det blir möten där vi ska träffa styrelser och jobba med ungdomsansvariga för att få in SIU-tänket. Det blir intern och extern kommunikation, så att SIU genomsyrar hela verksamheten.

Vad säger föreningarna i Dalarna om SIU-modellen?
– Många är väldigt positiva, men det man stöter på argumentation mot är hur nivåanpassningen i serierna ska göras (som sker 2017/18). Just nivåanpassade serier är en svårare nöt att knäcka.

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55