Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Internationell status på nya herrlandslagsstaben

Herrlandslaget gör om i staben till satsningen mot VM 2020. För första gången genom tiderna får en svensk landslagsstab nu en internationell prägel.
- Vi ska vidareutveckla vår modell för att bli ännu starkare, säger förbundskapten Mikael Hill.

I Helsingfors i december 2020 satsar herrlandslaget på att ta tillbaka VM-guldet. I satsningen mot det får de hjälp av just en finländare. Perttu Kytöhonka, som ingick i Lettlands landslagsstab i senaste VM, presenterades för spelarna på lägret i Uppsala i helgen och går in som ny scout.
-Det är första gången vi gör så här i Sverige. Schweiz och Tjeckien gör det redan nu. Det är ett nytt grepp från vårt håll, vi är väldigt nyfikna på vart det här kan ta vägen, säger Mikael Hill.

- Jag kan förhoppningsvis komma med lite nya insikter och idéer. Det är en superutmaning att vara del av ett lag som alltid spelar för guldet. Vi måste förändra oss och utvecklas, det är en häftig utmaning att bli nummer ett både i spelet och utvecklingen, säger Perttu Kytöhonka.

I stället för Karl-Johan Iraeus kommer nu Magnus Ander in som team manager. Ander arbetar till vardags inom Jönköpings IK och har lång erfarenhet av elitinnebandy.

- När det blev klart att Iraeus inte hade att möjlighet att fortsätta funderade vi på vad vi skulle ha för inriktning på den tjänsten som team manager. Vi ville ha en bra människokännare med mycket erfarenhet från olika situationer. Det är även en klar fördel att Magnus och jag känner varandra sedan tidigare, säger Mikael Hill.

Herrlandslaget laddar 2019/20 för Finnkampen i Alingsås (september), Euro Floorball Tour i Finland (november) och ett VM-kval (januari/februari). Det kommer att vara ett stort utvecklingsfokus under 2019, där det blir mer fokus på prestation än resultat i landskamperna. Allt för att göra laget så redo som möjligt till VM i Helsingfors 2020.

- Det är en lång process till nästa VM. Vi känner tillförsikt att vi hinner det vi ska, men det är mycket som ska falla på plats. Vi ska vidareutveckla vår modell för att bli starkare ännu i alla situationer, säger Hill.

Herrlandslagets stab:
Förbundskapten: Mikael Hill
Ass. förbundskapten: Andreas Lundmark
Team manager: Magnus Ander
Fysioterapeut: Maria Dalenfjäll
Scout: Perttu Kytöhonka
Material: Jörgen Karlsson

Läktarcoach/analys: Ska tillsättas.

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55