Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Information om förändringar i U19-herrstaben

U19-herrlandslaget laddar för VM i Brno 25-29 augusti. Det blir också förbundskapten Markus Puskalas sista landskamper.
– Vi är nöjda med Markus arbete under åren, men vill ge en ny förbundskapten chansen på posten, säger Svensk Innebandys elit- och landslagschef Sofie Andersson.

Markus Puskala blev förbundskapten i U19-herrlandslaget hösten 2015. Han inledde arbetet med att ladda för hemma-VM i Växjö 2017 med spelare födda 1998/99, där det blev silver efter finalförlust mot Finland.

Puskala och hans stab har under åren fortsatt utveckla U19-herrlandslagsspelare i olika årskullar, där flera har gått vidare till högsta nivå i Svenska Superligan och A-landslaget.

I U19-VM i Kanada 2019 besegrade Sverige Finland i semifinalen, men i finalen blev det förlust mot ett starkt Tjeckien.

Nu väntar Markus Puskalas sista världsmästerskap när U19-VM avgörs i tjeckiska Brno 25-29 augusti.

– Det här är ytterligare ett steg i det arbete och den utveckling som pågår inom elit- och landslagsverksamheten inom Svensk Innebandy. Vår vision är att vara det mest framgångsrika landslaget över tid och vi vill vara drivande i utvecklingen både nationellt och internationellt. Vi är just nu i processen att rekrytera en ny förbundskapten som ska sätta sin prägel, leda och utveckla U19-verksamheten till nästa nivå, säger Svensk Innebandys elit- och landslagschef Sofie Andersson.

Processen att tillsätta en ny förbundskapten har inletts och information kommer att presenteras snarast möjligt. När den nya förbundskaptenen är på plats kommer samtal ske om sammansättningen av den nya ledarstaben.

– Jag vill passa på att tacka Markus och staben för den här tiden och deras fina arbete med fokus på utveckling och prestation samt sättet de representerat Sverige. Vi stänger inga dörrar för framtiden, vi vet om deras kvaliteter och kunskaper, säger Andersson.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-07-01, kl 10:00