Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Västerås Rönnby

Med många spännande nyförvärv i truppen fokuserar Västerås Rönnby på att få ihop gruppen ordentligt inför starten av Svenska Superligan. Den nya huvudtränaren Johan Kvist ser fram emot sina och lagets utmaningar under kommande säsong.
Innebandy.se har pratat med Johan Kvist inför säsongen 2018/19.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har två fystränare som sköter vår försäsongsträning. Vi har kört i princip hela sommaren. Vårt fokus har varit kondition, styrka och snabbhet. Vi har haft sex pass i veckan med både gemensamma och egna pass. Jag tycker att vi har kört på riktigt bra under försäsongen hittills.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Tjejerna har kört egna pass med klubba och boll än så länge. Vi har valt att lägga stort fokus på fysiken för att vara väl förberedda när vi går in i hall. Vi drar igång innebandyträningen vecka 32 i augusti. Vi vill att alla spelare ska ha en bra nivå fysiskt innan vi drar igång med klubba och boll.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi har sagt att vi ska göra allt lite bättre inför kommande säsong. Vårt tempo på träningar ska vara högt och vi ska göra allt hundra procent och inte lämna något åt slumpen. Vi ska vara väl förberedda taktiskt och fysiskt. Vi vill hitta rätt på alla bitar så att det känns bra när vi drar igång serien.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Vi har många nya i laget och därför är det viktigt att vi får ihop truppen. Vi har många skickliga individuella spelare, men det gäller att vi ska bli ett lag också. Därför blir det viktigt för oss att få ihop gruppen från start.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Emma Frisk, målvakt från Rönnby Ungdom. Emma kommer från vårt utvecklingslag Rönnby Ungdom och är en spännande spelare. Hon är en ambitiös och talangfull målvakt. Det blir nyttigt för henne att se och lära från högsta ligan. Emma är även lugn och trygg i målet.

- Hanna Garman, back från Linköping IBK. Hon är en bra offensiv kraft som back, men jobbar även hårt i defensiven. Hanna är också en kvick och snabb spelare.

- Julia Sidklev Persson, forward från Linköping IBK. Julia är otroligt trygg och lugn med bollen. Hon är också duktigt på att fördela spelet och hitta bra passningar.

- Hanna Hjalmar, forward från Rönnby Ungdom. Hanna har vi också flyttat upp från vårt ungdomslag. Hon har alla egenskaper för att bli en riktigt bra SSL-spelare i framtiden. Hanna är fortfarande ung, så det bli även nyttigt för henne att se och lära i högsta ligan.

- Anna Wiman, center från Linköping IBK. Anna är en ruskigt smart center. Hon har mycket rutin från spel i högsta ligan och kommer bidra med sin erfarenhet. Hennes smarthet vill vi verkligen kunna använda oss av i vårt spel.

- Felicia Forsmark, forward från Telge SIBK. Hon är en smart innebandyspelare som fortfarande är ung, men gjort det bra i Superligan. Det ska bli otroligt spännande att följa henne kommande säsong. Jag är förväntansfull och hopppas att hon kan utvecklas rejält hos oss.

- Therese Gustafsson, forward från Telge SIBK. Hon är en riktig målskytt och gör mycket poäng. Jag hoppas att hon kan fortsätta utvecklas hos oss och producera poäng här i Västerås Rönnby. Hos oss och i rätt miljö tror jag Therese kan blomma ännu mer som innebandyspelare.

- Isabella Halling, forward från Västerås IBS. Isabella har haft en kanonsäsong och är bättre tränad än hon någonsin varit. Hon är bra på att skapa oreda hos motståndarna och är en jobbig spelare att möta. Jag tror att Isabella kommer göra en riktigt bra säsong.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen - och varför?
- Det finns många att hålla ögonen på då vi har en mycket intressant trupp. Men jag tror att Jonna Sjöberg kommer göra en bra säsong om hon får hålla sig skadefri. Då kommer Jonna att kunna visa vilka kvalitéer hon har. Jonna har en näsa för målet och är en tjej som sätter bollen om hon får ett läge. Hon jobbar otroligt hårt i varje byte och kommer stänka in många kassar under säsongen.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- I augusti kommer vi sätta oss ner tillsammans för att diskutera vår målsättning. Jag vill att alla ska vara med när vi sätter vårt mål för säsongen. Vi vill göra allt gemensamt och vara eniga tillsammans. Vi har sagt att vi ska ta nästa kliv och göra allt lite bättre.

 Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser fram emot allt! Det ska bli spännande för min egen del att träna ett damlag i SSL. Jag vill prova mina vingar och applicera mina kvalitéer och egenskaper på tjejsidan. Jag ser även fram emot att mäta oss med de bästa och göra allt vi kan för att prestera på en hög nivå.

 Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Det finns många lag som blir tuffa att möta, men jag skulle säga Endre. Dem har värvat väldigt bra och har en intressant trupp, så dem blir tuffa att möta

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55