Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Täby FC

Grundtanken i Täbys nya ledarstab är att ge fler chansen till speltid och utnyttja lagets alla styrkor. Huvudtränaren Tomas Davies är övertygad om att potentialen finns i laget för att ta sig till Globen kommande säsong.
Läs Tomas Davies tankar inför starten av Svenska Superligan.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har följt det upplägg som det flesta lagen använder sig av. Vi har haft endel gemensamma pass och kombinerat det med individuella pass som våra spelare skött själva. Vi har fått in en ny fystränare som själv varit i kontakt med innebandy. Han har kommit med sina tankar och sedan bollat dessa med oss, vilket har gjort att vi tagit fram ett bra upplägg under försäsongen. Vi har haft ett klassiskt upplägg där vi kombinerat styrka och kondition under den första delen av försäsongen. Vi vill få fram en grundkondition hos alla spelare och känna oss väl förberedda inför augusti och även hålla oss skadefria så länge som möjligt. Vår ambition är att undvika skador och kunna träna längre och hårdare tillsammans.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har varierat våra innebandypass men haft ungefär 1-2 pass i veckan. Det har minst blivit ett pass i veckan där tjejerna fått hålla igång klubba och boll för att inte tappa all känsla. Under dessa innebandypass har vi även passat på att bjuda in spelare för att titta närmare på.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- I och med att jag och Jonas Delshammar (assisterande tränare) har en samsyn på väldigt mycket tror jag att truppen kan utvecklas i rätt riktning och få rätt verktyg till sin utveckling. Våra ambitioner är att vår trupp ska orka spela längre och vår grundtanke är att ge fler chansen att spela. Vi kommer då att orka mer och vara fräschare i benen när det drar ihop sig till slutspel. Vi vill utnyttja lagets alla styrkor på rätt sätt och bli ett så bra lag som möjligt.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Jag tror det blir viktigt att få med alla på tåget från början. Det finns även ett värde i att alla får chansen och förstå att alla är här av en anledning. Fler spelare ska känna sig sedda och få ett förtroende. Vi kommer ha en träningsturnering i Karlstad där vi blandar aktiviteter för att bli sammansvetsade som lag och matcher.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Anna Peterzén, back från Älvsjö AIK IBF. Hon är en elegant back som är duktig med boll och har en bra blick för spelet. Anna har en grym första passning och läser spelet bra i egen zon. Jag har haft ögonen på Anna i många år och därför ska det bli extra kul att se hane ta nästa kliv i sin utveckling hos oss.

- Malin Blohm, forward från Älvsjö AIK IBF. Det är en intressant rightforward som har näsa för mål. Hon har en bra räckvidd och är duktig på att läsa vart hon ska befinna sig när saker och ting händer.

- Angelica Gustafsson, back från Tyresö Trollbäcken IBK. Det är en back med väldigt bra fotarbete och bra blick på planen. Hon är även otroligt tuff i närkamper och jobbigt att möta.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Det blir svårt att inte nämna Moa Tschöp. Hon är en världsback som besitter många egenskaper som är utöver det vanliga. Moa är otroligt seriös och målmedveten i sin träning och sätter nivån för mycket i laget. Hennes skott och otroliga spelförståelse är hennes absolut största styrkor och vapen. Hon har ett ruggigt bra skott och kan skjuta i svåra vinklar. Hon är även en spelare som vill fylla på i offensiven och vågar ta för sig.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vi vill bli ännu bättre än förra året och ta oss till final i Globen. Vi vet att den potentialen finns i laget och vi ledare ska hjälpa till att bidra till den målsättningen.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Personligen ska det bli kul att bekanta sig med Täby igen och extra roligt att göra det tillsammans med Jonas och den övriga ledarstaben. Det ska även bli spännande att se det nya regelförändringarna och iaktta hur domarna använder sig av dem. Men även följa hur vi som lag kan utnyttja det.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Det är lite öppet, men jag tror att det blir tuffa matcher mot alla topplag.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55