Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Pixbo Wallenstam herr

En stark vinnarmentalitet och goda förberedelser inför slutspel ska leda Pixbo Wallenstams herrar till ett SM-guld i Globen.
Innebandy.se har pratat med huvudtränare Jonas Eliasson inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har kört 4-5 gemensamma pass i veckan. Träningen har varit varierande och anpassad till vad killarna behöver. Vi har haft gemensamma pass tillsammans men varit indelade i olika grupper, då vi vill anpassa träningen på bästa sätt till våra spelare.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har kört litegrann, det har blivit ett pass i veckan. Det gäller att våra spelare får den vilan som behövs och därför har ett pass i veckan varit lagom för oss.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Inför denna säsongen har vi mer spelare att välja mellan på forwardsidan. Vi vill bli bättre på många olika delar och göra det vi gör bra ännu bättre. Under ett år har vi spelat innebandy på det sättet vi gör just nu och det krävs alltid tid för att det ska sitta ordentligt.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Sammanhållningen i laget är mycket bra, men vi fortsätter att jobba hårt med att gruppen ska bli ännu tightare.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Andreas Stefansson, forward från AIK. Det är en spelare som har väldigt bra känsla för mål. Andreas är även en otroligt vältränad spelare som är tuff att möta.

- Gustaf Fritzell, forward från Linköping IBK. Är en spelare som kan tillföra variation och andra delar i vårt anfallsspel. Gustaf är duktig på att hitta ytor och kommer tillföra mycket i vårt lag.

- Axel Rauswall, forward från AIK. Det är en snabb och löpstark spelare. Han är gjord för att spela det typ av spel som vi vill spela.

- Albin Thuren, forward från Ticino, Schweiz. Det är en hårt jobbande kille som kan blomma ut ordentligt, en riktig talang.

- Filip vom Hofe, målvakt från Pixbo IBF. Han har varit väldigt bra på våra träningar. Det ska bli kul att följa honom under kommande säsong. Filip har bra reflexer och är en framtidsspelare. Ska bli spännande att se honom skolas in i ett högt tempo.

- Alfred Pettersson, back från Pixbo IBF. Han har gjort väldigt bra ifrån sig på juniorsidan och är en spännande kille.

- Charlie Jonsson, back från Pixbo IBF. Det är en kille som är duktig i sitt närkampsspel och väldigt orädd på planen. Charlie har ett bra slagskott och har verkligen framtiden för sig.
 
- Axel Larsson, forward från AIK. Jag hade bra koll på Axel redan säsongen innan jag tog över herrlaget och tyckte direkt om hans spelstil. Han känns gjuten i vårt spelsystem, en kvick grovjobbare med ett bra spelsinne som är duktig i spelvändningsfasen. Han är väldigt ung men känns redan mogen i sitt spel. 
 
Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Martin Östholm, han är otroligt taggad för att komma med till VM i december. Förra säsongen spelade han bra, men blev tyvärr skadad under slutspelet. Han kommer vara otroligt revanschsugen och laddad inför både VM och ett slutspel. Han har kommit igång på allvar och blir ännu mer sevärd kommande säsong.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Målet är alltid att vinna SM-guld. Vi ska se till att vara ordentligt förberedda när slutspelet börjar.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser mest fram emot slutspelet då vi ska vara förberedda på ett annorlunda sätt än förra säsongen. Nu har vi byggt upp en vinnarmentalitet och kommer gå in med en helt annan känsla.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Förra säsongen var Storvreta tuffa att möta. De hade en otrolig rörelse i sitt anfallsspel som gör dem svårlästa. De har en stor och bred trupp med många duktiga spelare. Nu har de dock en ny tränare, så vi får se om de blir lika vassa som förra säsongen.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55