Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Örnsköldsvik IBK

Örnsköldsvik imponerade på många i allsvenskan, men är nu redo för Svenska Superligan. Målsättningen är att hålla sig kvar och bli ett etablerat lag i SSL.
Så här säger huvudtränare Tommy Häggström inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- 7:e maj startade vi vår försäsongsträning tillsammans. Vi har haft 4-5 träningspass i veckan där vi har fokuserat mycket på Crossfit och intervallträning. Vi vill ha vårt största fokus på coreträning och styrka då vi har många unga i laget som behöver grundstyrkan inför spel i Svenska Superligan. Det handlar om att bygga upp vårt lag ordentligt för att vara väl förberedda inför seriestarten.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Just nu har vi inte haft någon innebandyträning alls. Vi går in i hall förhoppningsvis i slutet av juli. De har nämligen haft renovering i vår hall och lagt ett nytt golv. Annars hade vi lagt mer tid på innebandy och haft fler pass tillsammans. 

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
För oss handlar det om att anpassa och acklimatisera sig i SSL. Alla bitar blir tuffare än tidigare, så det gäller att vi anpassar oss snabbt. Vi vill bygga för nuet och även jobba med ett långsiktig upplägg inför framtiden.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Vi har nästan helt samma lag som förra säsongen. Det handlar om att bygga vidare på den sammanhållning och det prestationer vi gjort tidigare, framförallt i kvalet.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Sabrina Strandberg, forward från Sundsvall. Hon har en hög träningskapacitet och är en otroligt jobbig spelare att möta. Sabrina ger alltid hundra procent både på träning och match. Hennes spelarstil passar bra in i vårt energispel
 
- Amanda Svärd, forward från Trosa Edanö/Telge SIBK. Amanda är en spelare som passar bra in i det sätt som vi vill spela innebandy. Hon är en spelare med bra fart och teknik och som spelar med mycket energi. En spelare som kan spela på många positioner men som vi i första hand ser som en forward. Jättekul att Amanda väljer att ta chansen hos oss.
 
Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Julia Näslund, hon har gjort en jättebra försäsong. Hon är relativt liten, men otroligt snabb och kan vända bort motståndarna och skapa överläge i ett kontringsspel.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vi har inte diskuterat någon målsättning för vår placering ännu. Vårt mål är självklart att hålla oss kvar i SSL, men även att etablera oss i den högsta ligan. Vi vill ta nästa steg och bli ännu bättre än tidigare

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser mest fram emot seriepremiären mot IKSU. Det ska bli roligt att möta ett riktigt bra motstånd från första början. Det gäller att vi anpassar oss till ett högre tempo från start.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Vi lägger inte så stort fokus på vilket lag vi möter, utan fokusera på vår egna insats. Det gäller att tro på vårt spel och se om det räcker. Men alla lagen från topp sex förra säsongen blir självklart tuffa att möta.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55