Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Linköping IBK

Linköping IBK har värvat starka poängspelare inför den kommande säsongen.
Genom att anpassa sitt spel blir Linköping tuffa motståndare för många lag.
Så här säger huvudtränaren Johan Astbrant inför starten av SSL.
 
Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Under försäsongen har vi lagt mycket fokus på innebandy och haft tre rena innebandypass i veckan. Sammanlagt har vi haft sex pass i veckan från mitten av maj och framåt. Under försäsongen har vårt fokus varit speed och snabbhet för att kunna använda det senare i vårt spel.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- I snitt har vi haft tre innebandypass i veckan. Vi vill bli så bra vi kan på innebandy och utvecklas på planen, därför har vi lagt stort fokus på just innebandy. Vi vill spela ihop oss ordentligt ifrån start på innebandyplanen och vara väl förberedda när serien startar.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Det handlar om att få in dem nya spelarna snabbt i vårt spel. Våra yngre spelare har även fått vara med och känna på matchspel under en turnering i Tjeckien nu på försäsongen. Det är viktigt att de kommer in i tempot och spelet som krävs i SSL. För oss gäller det att hitta rätt playbook utefter det material vi har i truppen. Vi vill kunna anpassa vårt spel till det kvaliteter våra spelare har.

 Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Det känns som att det lag vi besitter har en grym lagsammanhållning, så den ska vi bygga vidare på. Därför blir det extra viktigt för oss att alla individer vågar kliva fram och vara med och bidra.

 Vilka nyförvärv har ni i laget?
-  Marcus Berglund, back från IBK Dalen. Innebandyn blir alltmer snabb och teknisk och det passar Marcus riktigt bra. Han är en spelare som har ett snabbt fotarbete och har en fin teknik. Jag tror att Marcus är en spelare vi kommer få ut mycket av i vårt lag.

- Ondrej Nemecek, back från Tatran Stresovice, Tjeckien. Ondrej imponerade stort på oss i World Games förra sommaren och vi är väldigt glada att han valt att spela hos oss. Han är trots sin unga ålder redan nu en back av hög internationell klass.

- Felix Forslund, back/forward från Umeå City. Han är en målmedveten kille som alltid ger hundra procent. Felix kommer garanterat vara med och slåss om en plats i laget. Han är en ung och hungrig spelare som har framtiden framför sig.

- Simon Palmen, center från IBF Örebro. Han är värvad till vår trupp för att göra skillnad. Simon har en härlig spelförståelse och teknik.

- Max Wahlgren, forward från Pixbo Wallenstam. Max är värvad till oss för att göra poäng. Han kom tvåa i poängligan förra säsongen och vi hoppas han kan hålla samma poängsnitt hos oss. Max är en målskytt av rang och det ska bli otroligt spännande att följa honom hos oss.

- Markus Lindström, center från Linköping IBK Ungdom. Han var med oss i Tjeckien och visade stora framsteg. Markus är en spelare som har en fin teknik. 

- Emil Lögdberg Fredriksson, back från Linköping IBK Ungdom. Ung kille som varit med och tränat tillsammans med oss och gjort det riktigt bra. Visade även i Tjeckien att han vill vara med och slåss om en plats i framtiden.

- Filip Samuelsson, back från Linköping IBK Ungdom. Jag tror att Filip kommer vara med i stommen när U19 herrlandslaget ska spela VM i Kanada. Han är en snabb spelare med bra spelförståelse. Filip spelar även ett modernt backspel som liknar Mattias Samuelsson och Tobias Gustafsson.

 Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Matej Jendrisak, det finns ingen spelare i världen som besitter den seriositet han har. Han är en spelare som alltid är intressant att följa.
- Felix Lanver är också en spännande spelare. Om han fortsätter i samma spår som förra säsongen blir han en intressant spelare att hålla ögonen på.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vi har inte pratat mycket målsättning än. Förra säsongen kom vi topp fyra och vi vill göra ett ännu bättre resultat och prestation kommande säsong.

 Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Det jag ser mest fram emot är att se vår utveckling vecka efter vecka som grupp och lag.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Jag tror att Falun och Storvreta blir tuffa motståndare då de båda besitter starka trupper. För oss blir utmaningen att ha samma inställning oavsett vilket lag vi möter. Det gäller att vi hittar motivationen till varje match och krigar lika hårt oavsett motstånd.

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55