Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - IBK Göteborg

IBK Göteborg tog klivet upp i Svenska Superligan, och vill nu visa att de hör hemma. Försvarspelet blir en avgörande faktor för laget.
Innebandy.se har pratat med huvudtränare Thomas Nielsen inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har haft tre gemensamma fyspass i veckan plus ett innebandypass. Vår säsong har varit lång med tanke på kvalet, därför har vi lagt större fokus på fysiken. Vi har byggt vidare på det upplägget vi hade förra året eftersom vi tyckte att det fungerade bra. Vårt fokus har varit på styrka, löpning och rörelse.

 Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har haft ett innebandypass i veckan. Vårt största fokus har varit på fysiken, men tjejerna ville ha ett innebandypass för att hålla igång med klubba och boll.

 Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi kommer att fokusera extra mycket på vårt försvarspel. Förra säsongen när vi spelade i allsvenskan var vi mer offensiva och gjorde mycket mål. Men denna säsongen blir det att fokusera mer tydligt på vårt försvarspel.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Bygga vidare på det som vi har jobbat på tidigare. Vi pratar mycket om att jobba med hjärta och tillsammans som lag. Alla i laget ska kämpa och jobba för varandra. Det gäller att ställa upp för varandra i varje läge.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Ximena Pettersson, forward från Tvåstad KIK. Hon är en poängstark spelare och har ett bra sinne för mål. Ximena kommer vara en otroligt bra spets i vårt offensiva spel.

- Moa Rylander, forward från Pixbo Wallenstam. Hon är en målskytt som spelar med hög fart och är en tuff spelare att möta i närkamper.

- Emilia Axelsson, målvakt från IBF Falun. Emilia är en stor talang som är placeringssäker och trygg i sitt målvaktsspel.

- Linnie Ahlborg, forward från Ljungby IB. Hon har meriter från SSL och är verkligen en spetsspelare. Linnie kommer bidra mycket med sin rutin och erfarenhet till oss som nykomlingar.

- Felicia Wallin, back från Storvreta IBK. Hon är en poängmaskin som har ett bra skott. Felicia är en spelare som även är spelskicklig och trygg med bollen.

 Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Alice Bengtsson, hon vann poängligan i södra allsvenskan förra säsongen. Alice har alltid varit en poängmaskin. Hon är en riktigt bra spelare som är trygg med bollen och har en väldigt fin teknik.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vårt mål är självklart att hänga kvar i SSL. Men även att vara uppe och nosa på slutspelsplats.

 Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- För egen del ser jag fram emot att mäta mina kunskaper som tränare mot andra lag. Alla i vår ledarstab är färska, så det ska bli roligt att utveckla vårt sätt att se på innebandy. Jag ser också självklart fram emot våra derbyn mot Pixbo Wallenstam.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Det tuffaste laget att möta blir Endre. Det är en lång resa dit och de har även bra tryck på läktaren. Jag tycker att de värvat rätt spelare till sitt lag inför denna säsongen.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55