Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - IBK Dalen herr

Framgångsreceptet för IBK Dalens herrar är vägledning, en sammansvetsad grupp och fler spelare som vågar kliva fram. Huvudtränaren Jonatan Brolin är övertygad om att IBK Dalen kan utmana alla lag om de är konsekventa i sitt spel.
Innebandy.se har lyssnat på Jonatans tankar inför starten av Svenska Superligan.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har tränat nästan varje dag, men i stora drag har vi haft sex pass i veckan tillsammans. Vi har haft en lång period med grundträning för att bygga upp grunden ordentligt. Sedan har vi stämt av vår träning med olika tester. Vi vill bli starka och även förebygga skador på bästa sätt. Vår träning har varit varierande med fokus på grundträning i alla delar. I slutet av juli skiftar vi fokus och inriktar oss på detaljerad träning så som snabbhet och explosivitet.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har endast haft tre veckor utan innebandy annars har vi kört innebandy hela vägen. Vi var iväg på en turnering i Tjeckien i mitten av juli, där vi spelade fyra matcher. Annars har vi haft två till tre innebandypass i veckan.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- De flesta lagen är väldigt bra generellt och det är små skillnader och detaljer som avgör. Vi kommer att hålla i den fysiska träningen längre in i säsongen för att bli tuffare och bibehålla en bättre fysik än tidigare. Vi ska jobba mycket med vägledning för våra yngre spelare som kommer underifrån och ge dem rätt verktyg till rätt utveckling. Vi vill utbilda och skola in dem i vårt spel och vår taktik från start. De killarna som gjorde sin första säsong i fjol hoppas jag kan bli ännu bättre inför denna säsongen.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Det blir först och främst att fler spelare vågar kliva fram och fylla skor gällande målskytte. Vi som lag behöver spelare som kliver fram och gör mål och poäng. För vår del gäller det att alltid jobba hårt tillsammans och därför ska vi vara noggranna i vår process till att bygga ett starkt lag. Vi vill vara ett lag som är rejält sammansvetsade och hjälps åt.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Albin Carlsten, back från Gamla Stan IBK. Det är en ung kille som är född 01 och jag tror mycket på Albin. När han kommit in i tempot helt tror jag att Albin blir en väldigt bra spelare för Dalen i framtiden. Han är i grunden en bollskicklig och spelförande back som har ett bra passningsspel.

- Andreas Holmgren, back från Örnsköldsvik IBK. Det är främst en trygg back som både är duktig offensivt och defensivt. Andreas är en rörlig spelare som gärna vill vara med och påverka spelet i bägge delarna av banan. Han är tuff att möta i närkamper och är duktig på att kommunicera med sin medspelare.

- Linus Holmgren, center från Team Thorengruppen SK. Han är oerhört löpstark och kan springa hur mycket som helst. Spelsinnet är av rang och han har en förmåga att fatta bra beslut både med och utan boll. Linus kommer smälta in bra hos oss och ge oss en rejäl höjning i offensiven.

- Joel Grape, forward från Wibax Piteå. Det är en spelare som vi är nyfikna på vad han kan åstadkomma i SSL. Under turneringen i Tjeckien var han absolut ett utropstecken. Han gillar att vara nära mål och skapa bra lägen. Joel är både en poäng- och lagspelare. Han jobbar hårt för laget och sätter alltid laget i första hand. 

- Wilhelm Vihtari Hansson, forward från Gimonäs Umeå. Wilhelm är en otrolig spännande spelare som kommer bli intressant att följa. Han är en löpstark spelare som är både uthållig och explosiv. Wilhelm har ett stort driv till att utvecklas och har en ljus framtid framför sig.
 
- Jacob Mäkiläinen, forward/center från IBF Dalen. Han är en fysiskt stark forward/center, som alltid spelar med full inlevelse. En kille som ger mycket energi till laget genom sitt sätt att spela. Han kommer fram bäst i täta och fysiska matcher och vi tror att Jacob kommer att utmana sina motståndare på ett härligt sätt. 
 
- Jonas Landström, forward från Team Thorengruppen. Han är en stor,explosiv spelare med en stor räckvidd. Det här är en kille som vill vara med och göra mål och assist, men som ändå alltid kommer att bidra med en bra arbetsinsats. Vi tror att Jonas kommer passa bra in i vårt spel och vi tror att hans utvecklingskurva kommer peka uppåt med vår träning och struktur. 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Främst tycker jag Jonas Svahn. Förra säsongen var han riktigt bra i många matcher, men jag tror och hoppas han kommer göra sina absolut bästa säsonger framöver. Jonas är otroligt beslutsam och motiverad inför kommande säsong och är i bra form. Han kommer bli en spännande och intressant spelare att hålla ögonen på.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Målet är att fortsätta utveckla våra spelare och även ta fram nya ledare och stöttepelare i laget. Resultatmässigt har vi som mål att spela slutspel. Det blir viktigt att utveckla både vår fysik och vårt innebandyspel för att bli en snabbare och vassare innebandyprodukt.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser alltid fram emot att se vårt lag jobba gemensamt i alla lägen och ställa upp för varandra. Det ska även bli spännande att följa spelarna individuellt och se deras personliga utveckling Det är härligt att se när våra individer träffar rätt och växer som spelare och personer.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Det brukar aldrig vara någon lätt match under säsongen. Det finns många starka lag och för oss gäller det att vara konsekventa i varje match för att få ut så mycket som möjligt av vår prestation. Förra säsongen tog vi inga poäng mot Örebro, därför har vi en extra revanschlust att vinna mot dem. Vi har ett starkt lag och har chans att ta poäng i alla matcher.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55