Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - IBK Dalen dam

Föregående säsong slutade IBK Dalens damer på en nionde plats och missade därmed slutspel. Inför kommande säsong har laget presenterat en hel del spännande nyförvärv och har som målsättning att ta sig till slutspel.
Nedan kan du läsa tränare Henrik Wilhelmssons tankar inför starten av Svenska Superligan.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har haft ett nytt upplägg under försäsongen inför kommande säsong. Vi har ett samarbete med Umeå performance center. Dem har haft ansvaret för vår försäsongsträning. Vi har kört sex pass i veckan med deras instruktörer. Dem har fyra olika instruktörer som lägger fokus på olika delar i vår träning. I början av försäsongen har vi lagt mycket fokus på hjärta och lungor för att tjejerna ska få en stark kondition från första början och kunna bibehålla hård träning under hela säsongen. Vi har även tränat tillsammans med våra herrar. Den gemensamma träningen sammansvetsar oss som förening och gör att vi skapar en härlig dynamik mellan lagen.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har tränat ett innebandypass i veckan. Vårt fokus har varit på andra delar under försäsongen. Men vi vill självklart hålla igång våra spelare och därför haft ett innebandypass i veckan.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi vill fortsätta utveckla vårt spel med boll. Vi har nu fått in spelare som kan hjälpa oss med det och ta ytterligare steg i vår utveckling. Vi vill vara ett varierande Dalen som kan spela olika typer av spel och kunna förändra vårt spel tydligare än tidigare.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Vi har fått in nya spelare och vill stärka truppen och bygga upp vårt lag. Vi vill att vårt lag ska ha en bra gruppdynamik och vara sammansvetsade i god tid. Därför planerade vi in vår teambuilding tidigt på försäsongen.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Sara Wilhelmsson, back från Team Thorengruppen. Det är en tjej som har spelat många stora matcher och har mycket rutin samt erfarenhet. Sara är en ledare och fältherre på planen.

- Natalie Hjertberg, center från RIG Umeå. Hon spelade U19-VM med landslaget och är en ambitiös spelskicklig back. Natalie är en spännande spelare som jag tror kommer ta ytterligare kliv i sin utveckling.

- Elin Bernhardsson, back från Linköping IBK. Hon är en ung och ambitiös tjej som hela tiden vill utvecklas. Elin är en hungrig spelare och jag tror även att hon kommer utvecklas och ta ytterligare kliv.

- Anna Jansson, från Team Thorengruppen. Anna är en ambitiös allround spelare som kan spela på många olika positioner. Anna har även ett härligt driv att vilja utvecklas.

- Olivia Isaksson, forward från Team Thorengruppen. Hon var Thorengruppens mest tongivande spelare förra säsongen. Hon är en smart spelare som kan spela både center och forward. Oliva har även ett bra spelsinne och det ska bli intressant att följa hennes resa hos oss.

- Amanda Niclasson, forward från Team Thorengruppen. Amanda är en rightfattad forward som alltid jobbar hårt och kan spela på många olika positioner.
 
- Henny Hägglund, forward från Team Thorengruppen. Henny är en målfarlig spelare som har ett bra avslut. Hon är en spelare som kan nypa dit bollarna i avgörande lägen.
 
- Amanda Skyltbäck, forward. Amanda är en spelskicklig spelare som kommer att bidra mycket både offensivt och defensivt med sin smarthet. 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Matilda Wirthig som äntligen fick chansen i landslaget. Hon har visat att hon är en toppmålvakt i både Sverige och världen. Hon har kört på riktigt bra och kommer bli ännu bättre kommande säsong.
- Sara Wilhemsson är också en spelare som ska bli spännande att följa. Hon är en klassback och platsar i vilket SSL-lag som helst på två formationer. Hon är en intressant spelare som många definitivt ska hålla ögonen på.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vi har inte satt upp något mål med laget än. IBK Dalen har som föreningsmål att ta sig till slutspel. Vi strävar efter att vara ett etablerat slutspelslag.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Det är att fortsätta se vårt lag utvecklas tillsammans. Vi har ett väldigt intressant lag och jag vill utveckla vårt spel för att se hur långt vi kan ta oss.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Jag tror att KAIS Mora, Pixbo och IKSU blir svåra topplag, men att Täby och Endre blir starka utmanare. Det finns även flera lag som har utvecklats och kommer att utmana många lag. Därför är det otroligt svårt att enbart nämna ett lag. Det kommer definitivt vara fler som slåss om det under kommande säsong.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55