Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - IBF Falun

De gick hela vägen till SM-final, men istället för ett femte SM-guld för IBF Falun blev det förlust mot Storvreta IBK. Därför är revanschlusten stor till den kommande säsongen.
Så här säger tränaren Thomas Brottman inför starten av SSL.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har tränat likadant som vi gjort det senaste åren. I det upplägget ingår fyra gemensamma pass tillsammans och två individuella pass på egen hand. Vårt största fokus har varit att förbereda oss på bästa sätt för att kunna träna stenhårt en hel säsong. Vi vill vara hårda i kropparna och klara av den fysiska belastning vi utsätts för under en hel säsong.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har haft ett innebandypass i veckan. Då har vi kört ungefär en timme innebandy med olika spelmoment. Sen har vi avslutat vårt träningspass med intervaller i en halvtimme tillsammans.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Efter vi har analyserat föregående säsong upplever vi att vår trupp blev tunn efter jul och gjorde att vår träning blev lidande. Killarna kunde inte trycka på ordentligt och inte ha samma energi som tidigare. Det gjorde även att vi gick väldigt hårt på vissa spelare och gav dem otroligt mycket speltid. Inför denna säsongen siktar vi på att bredda truppen och ha 3-4 femmor som kan trycka på varje träning och även vara med och konkurrera om matchtid. Vi vill utveckla och ta vårt spel ytterligare några kliv framåt. Eftersom att vi har gått på kort om folk upplever jag att vi tappat aggressiviteten och rörligheten i vårt spel. Så det är något vi vill hitta tillbaka till och utveckla ännu mer.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Vår försäsong har förflyttats framåt och började ganska sent. När vi har gått långt varje år har inte killarna haft någon ledig tid alls. Då har det nästan blivit en fyra års lång säsong utan vila. Det gör att vi blir fysiskt och mentalt slitna. Därför har vi skjutit fram vår försäsong och jobbat hårt under denna uppbyggnadsperioden tillsammans. Vi tränar kontinuerligt tillsammans och bygger vårt lag på det konceptet. Med det upplägget får vi både vår lagsammanhållning och vårt lagbygge att utvecklas framåt. Vi jobbar hårt med att alla jobbar gemensamt och hjälper varandra när det är tungt.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Eric Björk, back från Linköping IBK. Han är en nygammal spelare som började sin elitkarriär hos oss. Det känns rikligt bra att Eric är tillbaka. Han är en backtyp som vi har saknat i vårt lag. Han är stor i kroppen och är tuff att möta men har samtidigt ett bra spelsinne. Han är en back som hotar mycket bakifrån med sitt skott och har en bra energi på planen.

- Johan Samuelsson, center från Tigers Langnau, Schweiz. Han är en av världens bästa centrar. Han är en centertyp som vi gillar då han alltid är med och bidrar och gör skillnad i spelet. Johan spelar bollen väldigt snabbt och har en bra rörlighet i sitt spel som passar oss perfekt.

- Adam Colling, forward från Karlstad IBF. Adam kan förhoppningsvis vara med och bredda vårt poänggörande. Att få in Adam i truppen gör att vi får fler hot i fler formationer och kan sprida ut poängen i laget. Han är en extremt bra målskytt och är en spelare som kan göra mål från alla håll och kanter.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Vi har otroligt många bra och sevärda spelare i vårt lag. Men jag tycker att Emil Johansson alltid är en spelare som är sevärd med sitt spelsätt. Han är obarmhärtig mot sin kropp varje match då han kämpar och sliter oavbrutet. Självklart ska det även bli roligt att följa våra nyförvärv under säsongen. Vi har många spelare i laget som alltid gör entrén värd att betala.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vi vill ha tillbaka guldet, vi har lånat ut det ett år nu och det ska tillbaka där det hör hemma.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser fram emot att utveckla vårt spel och få till något nytt på innebandyplanen. Det är alltid roligt att testa nya infallsvinklar och följa vår process under säsongen. Jag ser även fram emot de stora matcherna mot Storvreta, men även mot det andra lagen som säger att de har något på gång. Det känns som det kommer bli en bra säsong på pappret.

 Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Vår huvudmotståndare är Storvreta och det har nästan blivit som derbyn mellan oss. Innebandyn behöver rivaler som ställs mot varandra och bidrar till spännande och underhållande matcher.

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55