Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Höllvikens IBF

Joon Berggren träder in som ny huvudtränare för Höllvikens IBF. Deras starka dynamik och kollektiv ska få dem att ta ytterligare kliv i sin utveckling.
innebandy.se har pratat med huvudtränaren Joon Berggren inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har jobbat på sen i början av maj och haft mellan tre till fem pass i veckan. De har haft både gemensamma och individuella pass under försäsongen. Sedan hade killarna ett uppehåll där de körde sina individuella pass och nu har vi kört igång igen med 5-6 gemensamma pass i veckan. 

 Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har inte haft jättemånga innebandypass under försäsongen. När vi spelat innebandy har vi fokuserat på spelvändningar och effektiv träning. Vi vill att vår träning ska vara effektiv och fartfyllt för att hålla uppe pulsen ordentligt.

 Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi har tankar och idéer om vad vi vill åstadkomma, men först behöver jag lära känna gruppen ordentligt för att få ett lyckosamt resultat i slutändan. Det vi satsar mest på nu är den sociala biten och få ihop gruppen ordentligt.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Vi har behållt många spelare från förra säsongen och vill bygga vidare på det vi skapat tillsammans tidigare. Våra ambitioner är att jobba med gruppen ytterligare och få ihop den ännu tightare .
 
Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Erik Lennheimer, målvakt från Alingsås. Erik är en duktig målvakt som har fina egenskaper. Han har massor av talang i sig och jag hoppas han får chansen att visa upp sig ordentligt.

- Fabin Homqvist, back från Höllvikens juniorlag. Han har varit med och tränat tillsammans med oss nu under sommaren och gjort det riktigt bra. Han är född 98 och har en fruktansvärt bra speed och är ett kraftpaket. Det är en spelare som jag tror vi kommer få se mycket av i SSL säsongerna framöver.

 Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Johannes Wilhelmsson, Christoffer Andersson och Pontus Karlsson. Jag hoppas att vi kan få igång dem tidigt på säsongen. De har varit i framkant hos Höllviken en längre tid och de håller en hög klass alla tre. Simon Larsson blir också en spännande spelare att följa. Han har alltid tagit steg för steg varje säsong och jag hoppas att han får synas ordentligt. Vårt kollektiv är något vi alltid jobbat hårt med och gör riktigt bra, det är vår absolut största styrka. Det är främst vårt kollektiv många ska ha ögonen på kommande säsong.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Det största målet vi har är att få ihop gruppen ordentligt med det sociala bitarna. Efter det kommer vi sätta upp fler mål tillsammans. Vi ska jobba stenhårt för varje poäng och klara oss kvar i SSL. Vi vill slippa spela det avgörande matcher i slutet för att hålla oss kvar. 

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag tycker det ska bli kul att komma igång och tävla med dem absolut största lagen och dem största spelarna. Det ska även bli jäkligt kul att se vad vi som lag kan åstadkomma under säsongen.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Jag tror att Storvreta och Falun blir det absolut tuffaste motståndet. Falun har ett lag som är kvicka och riktigt duktiga på innebandy. Storvreta har stora stjärnspelare och är ett tyngre lag fysiskt. För vår del blir det troligtvis tuffare att möta Storvreta med deras tunga fysik.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55