Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Endre IF

Helheten som Endre IF har byggt upp under det senaste säsongerna ska få dem att ta ytterligare nästa kliv. Under sommaren har en hel del spännande nyförvärv presenterats som ska hjälpa laget att bli ännu mer effektiva och målfarliga.
Innebandy.se har pratat med huvudtränare Alexander Brinkman inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har varierat vår träning med både styrketräning och olika former av intervallträning, främst på innebandyplanen. Vi har även haft olika former av återhämtningspass när det har behövts.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Det har varit lite växlande, med tanke på vårt träningsupplägg. Men i stort sett har det blivit några innebandypass i veckan. 

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- För oss börjar det med en trupprocess och utveckla vår ledarstab, vilket jag tycker att vi gjort på rätt sätt. Sedan i vår arbetsprocessen ska vi vara tydliga med vad vi vill göra och vilken typ av träning som ger bra överföringseffekt till det sättet vi vill spela på. Vi har en historik det senaste säsongerna som visar att vi skjutit mycket skott, men vi vill bli ett ännu mer effektivt innebandylag. Vår rekrytering av spelare kan hjälpa oss att bli mer effektiva genom att göra en hel del poäng. Sedan kan dessa spelare även skruva till vårt spelsätt så vi blir ännu mer effektiva.
 
Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Vi har en ökad konkurrenssituation i laget, därför ska vi vara tydliga med vad som krävs av varje individ. Oavsett vilken roll du har i laget ska du vara med och bidra. För oss blir det viktigt att våra spelare klarar av konkurrenssituationen och hanterar den på ett bra sätt.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Therese Ahlqvist, forward från Telge. När hon spelade i Telge var hon lagkapten och de ledaregenskaperna visar hon verkligen på planen. Hon driver på spelet bakifrån på ett bra sätt. Hennes passningsspel och goda spelförståelse passar utmärkt i vårt lagbygge.

- Stephanie Boberg, back från Pixbo Wallenstam. Hon kommer att bidra med sin höga spelförståelse och passningsspel. Stephanie kommer att utgöra ett stort hot i offensiv zon, vilket ska bli skönt att ha i sitt egna lag istället för att möta. Hon har ett grymt skott och är en världsspelare. Hon kommer att bidra mycket utanför planen med sitt naturliga ledarskap och med den erfarenhetsbank hon besitter. Hon har även en god förmåga att sprida sin trygghet och självförtroende till sin omgivning.

- Maja Liljeroth, forward från Linköping IBK. Maja bär med sig stor erfarenhet från Svenska Superligan. Hon skjuter otroligt hårt och kommer ta en roll som målskytt hos oss. Maja bidrar till mycket mål och har en förmåga att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Maja är även en modig och kraftfull spelare.

- Milla Nordlund, forward från TPS Åbo Finland. Hon är ett spännande nyförvärv och det ska bli intressant att se hur hon acklimatiserar sig i Svenska Superligan. Milla är duktig både tekniskt och fysiskt. Hon har bra fötter och är snabb. Milla har gjort mycket poäng i Finland och jag hoppas att hon kan göra det hos oss också.

- Ellen Bäckstedt, forward från RIG Umeå. Ellen har goda förutsättningar för att klara av SSL från start. Hon har ett bra skott och god spelförståelse. Ellen är komplett rent tekniskt och det ska bli intressant att följa hennes resa i SSL.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Stina Ander, hon har varit skadad en längre tid. Men nu när hon får en riktig försäsong och säsong kommer hon vara en landslagsspelare. Hon skjuter mycket samtidigt som hon skjuter otroligt bra. Hon är en komplett spelare med sin spelförståelse och sitt passningsspel. Det gör att hon är otroligt svårläst och gör mycket poäng.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
 - Vi har inte satt något fast mål ännu. Vi siktar på att vinna alla matcher och komma långt som alltid.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Det jag ser mest fram emot är helheten. Vi har byggt upp laget under det senaste åren på ett bra sätt. Vi upplever att vi har unga spelare som växer in i sina roller samt att vi har värvat många duktiga spelare. Plus att våra skadade spelare är tillbaka. Jag ser fram emot att få göra säsongen tillsammans som helhet där alla bidrar.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Pixbo Wallenstam, deras trupp är bra i alla delar och de har en ledarstab med mycket erfarenhet. De har även värvat bra spelare som kan ersätta deras tapp.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55