Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Inför EFT: "Går inte att se bättre innebandy"

Under fredagen startar Euro Floorball Tour i Uppsala. Och Sveriges meste landslagsspelare, Mattias Samuelsson, får då uppleva något nytt i karriären.

Han har spelat fem världsmästerskap och sammanlagt 114 landskamper. Men aldrig i sin innebandykarriär har Mattias Samuelsson spelat en landskamp på hemmaplan i Uppsala. Förrän i morgon, när Euro Floorball Tour inleds i IFU Arena med match mot Tjeckien.

- Jag tror att det kommer att bli ganska speciellt. Det är svårt att förbereda sig på vad man kommer att känna. Men det är klart, att spela en landskamp på vår (Storvretas) hemmaplan i IFU Arena... Jag har aldrig spelat en landskamp på hemmaplan, varken i Fyrishov, som vi spelade i tidigare, eller IFU. Det ska bli jättekul, säger han.

Samuelsson är van vid att hans Storvreta lockar mycket folk till matcherna. Publiken är trogen sitt rödsvarta lag - och Samuelsson tror att de sluter upp till helgen också, och inte bara från Storvretas håll.

- Intresset finns i Uppsala. Det finns många lag, det är en kommun som gillar innebandy. Jag tror att det kommer bli mycket folk. Den innebandy som kommer spelas är den bästa man kan se. Finland, Sverige, Tjeckien och Schweiz kommer med sina bästa lag. VM närmar sig, vi ska försöka spetsa till saker. Det kommer att bli kanon. Det går inte att se någon bättre innebandy.

Läs mer om EFT och köp biljetter.

Se matcherna live på nätet.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55