Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - Visby IBK

Efter att ha trillat ur SSL i våras så siktar Visby nu på en omstart i Allsvenskan Norra, och man gör det med nya tränaren Christoffer Lindberg vid rodret.

- Det känns kul att det börjar närma sig. Det har varit en väldigt lång försäsong med tanke på att serien slutade som den gjorde, men det känns kul att vi har haft en relativt bra försäsong. Däremot har inte alla varit på plats förrän någon vecka sen, men det ska bli skönt när de riktiga matcherna kommer igång, berättar Christoffer Lindberg.

Säsongpremiären i Allsvenskan Norra innebär också tränardebuten för Christoffer Lindberg som var med och spelade upp Visby i SSL för bara ett och ett halv år sedan.

- Det är lite blandade känslor. Väldigt roligt att få vara med och påverka utanför planen men samtidigt vill man ibland verkligen vara med på planen. Jag har inte riktigt släppt det här med att vara spelare än, men jag växer mer och mer in i rollen som ledare.

Målsättningarna för den kommande säsongen vill Lindberg hålla internt, men han medger att det långsiktiga målet är en SSL-återkomst.

- Vi vill skynda långsamt så att när vi tar steget upp så ska hela föreningen vara beredd på det. Förra gången blev det tyvärr bara en ettårig sejour men man har ändå fått känna på det och då vill man bygga från grunden igen.

Det kryllar av tuffa motståndare i Allsvenskan Norra men på frågan om vilka han ser fram emot att möta mest lyfter Lindberg ut två lag.

- Det finns många men jag ser fram emot att möta Djurgården eftersom att jag har väldigt mycket vänner i Djurgården både på planen och i ledarstaben, så den ser jag verkligen fram emot. Sen ser jag Hagunda som den tuffaste motståndaren men Djurgården ska bli väldigt speciellt.

Vilken typ av innebandy kommer känneteckna Visby den här säsongen?

- Vi kommer att spela ett aggressivt försvarsspel där vi kommer försöka kontra mycket. Vi har också spelare som gör att vi kan ha ett etablerat offensivt spel men framförallt ett aggressivt försvarsspel. Jag är själv en gammal back och vi har jobbat mycket med att sätta försvarsspelet med tanke på förra året när vi släppte in väldigt många mål i SSL.

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56