Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - Umeå Västra IF

Allsvenskan Norra drar snart igång och årets säsongspremiär innebär en ny serie för Umeå Västra som avancerat från division ett. Och det är ett laddat Umeå Västra som nu ser fram emot att serierna ska starta.

- Det blir kul framförallt. Vi kliver upp ett snäpp från division ett förra året och det tror jag kommer att passa oss rätt bra, berättar tränaren Linn Lundström.

Umeå Västra besitter mängder av rutin från bland annat SSL samtidigt som man har flera yngre förmågor i truppen, och just den mixen av ungdomlighet och rutin kommer gynna nykomlingarna menar Lundström.

- Det är klart att rutinen kommer att vara viktig, sen tror jag att det kommer bli ett bra komplement mellan ungdomlig fart och lite äldre rutin. Vi tränar inte som vi gjorde förut och det syns rent fysiskt men vi hoppas att vi äldre ska kunna dra med oss mycket rutin in i serien som de yngre i vårt lag ska kunna dra nytta av. Vi har en bra mix där vi ska kunna komplettera varandra och de yngre förmågorna kan dra nytta av oss som spelat länge.

Linn Lundström är en av två spelande tränare i Umeå Västra tillsammans med Sandra Linder och det är ett koncept som Lundström tycker fungerat mycket bra så här långt, även om hon också betonar att det är fler som tar ett stort ansvar i laget. 

- Hittills har det funkat bra. Det är lite speciellt eftersom att du ändå ska göra någon form av bedömning och ha ett ansvar över beslut som speltid och så, men jag tycker att det har gått väldigt bra hittills. Och både jag och Sandra har försökt vara öppna med att det ibland är svårt och att vi kanske också missar saker som vi hade sett om vi bara stod på sidan.

Vart kommer ni lägga målsättningen under den kommande säsongen?

- Det är inte helt lätt att svara på för jag tänker att vi kanske i lite högre utsträckning behöver anpassa oss efter vad motståndarna bjuder på det här året. Men i grunden vill vi spela en innebandy där det händer ganska mycket och där vi får ha kommandot. Vi försöker inte vara dem som står och spelar enkelt och inte tar någon risk, vi tror att det blir roligare och mer utvecklande om man får riskera och chansa lite. Såklart så finns det bättre och sämre situationer att riskera mycket men i grunden att man ska våga spela roll för matchen.

Foto: Umeå Västra

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56