Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - RIG Umeå IBF

RIG Umeå kliver återigen in i den nya säsongen som seriesegrare. Men den här säsongen så tror tränaren Peter Hörnsten att laget kommer att få tuff konkurrens om topplaceringen av lokalkonkurrenten och nykomlingen Dalen.

- Först och främst så känns det roligt att få spela igen såklart, berättar Peter Hörnsten.

Serien som väntar i Allsvenskan Norra innehåller flera spännande derbyn mot just IBK Dalen och det är också en serie som Hörnsten menar ser väldigt intressant ut.

- Jag tycker att våran serie ser väldigt rolig ut. Vi har ett antal lag som kommer strida om topplaceringarna och förmodligen ett par lag som kommer strida för att undvika att ramla ner. För oss är det många bra matcher. Vi har vunnit serien sex år i rad och jag tror sällan att andra har tippat oss som etta genom åren, men i år är första året som det finns en tydligare favorit på ett rationellt sätt i och med att Dalen spelar där och har ramlat ner ett snäpp från SSL.

Men även om RIG Umeå tog hem seriesegern i fjol så menar Hörnsten att laget kan hamna längre ner i tabellen i år - även om siktet fortfarande är inställt i topp.

- Vi kan ju hamna väldigt mycket längre bak i serien även fast vi gör en bra serie. Men gör vi allting rätt och utvecklas bra så kan vi och vill vi vara med och fajtas. Vi har absolut inte gett upp utan får vi chansen så tar vi den.

Hörnsten fortsätter och berättar att RIG Umeå spelar enligt ett motto som lyder mera mål, ständiga initiativ och hundra procent bollinnehav där laget alltid tänker att anfall är bästa försvar.

- Det vi försöker göra är att få en dominans på motståndarnas planhalva. Många lag som vill ha mycket bollinnehav står och bollar mellan backarna men vi vill flytta upp positionerna och spela på motståndarnas planhalva så att det mesta som sker i misstagsväg, våra eller deras, sker närmare deras mål.

På frågan om vilket lag han ser mest fram emot att möta så finns det ingen tvekan hos Hörnsten utan valet ligger på lokalkonkurrenten Dalen.

- Det ska bli kul att se om vi kan äta oss ikapp dem under serien för vi möts ju tre gånger så man får se det som en bäst av tre eller bäst av en eller om vi helt enkelt kommer vara chanslösa. Det finns olika nivåer, men det ska bli kul att se. Jag tror att vi kommer ta igen en del av det.

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56