Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - Malmö FBC

Seriepremiären är här och för Malmös del betyder det att man nu avslutar en tuff försäsong för att som nykomlingar kliva in i Allsvenskan Södra. Och lagets tränare Jörgen Hansen är nöjd med vad laget åstadkommit under försäsongen.

- Jag tycker ändå att vi har haft en bra försäsong. Vi har spelat mot rätt tuffa motståndare som antingen varit bättre rankade än oss eller varit motståndare som vi historiskt sett har haft svårt att möta. Så resultatmässigt är det inte den bästa försäsongen men jag tycker ändå att vi internt har fått rätt så bra svar, så det känns bra, berättar Jörgen Hansen.

För nykomlingarna så handlar målsättningen om att klara ett nytt kontrakt i Allsvenskan och Hansen berättar också att laget siktar på att göra sin bästa säsong hittills under åren som han har varit där.

- Jag kom ner till Malmö för tre år sen och det här blir min fjärde säsong här. Vi har jobbat med många yngre spelare som kommit upp och det har varit blandat mellan utbildning och skolning till prestation och resultat. Jag känner i år att många av de här yngre grabbarna har kommit upp i en bra ålder, så jag har stora förväntningar på att vi kan leverera vår bästa säsong under åren som jag har varit här. Sen är vi nykomlingar och målsättningen ska vara ett nytt kontrakt, men spelmässigt ska vi kunna göra vår bästa säsong.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Malmö under den här säsongen?

- Vi kommer att fortsätta med det som ligger i vår själ, att vara bra i försvarsspelet och ha snabba omställningar. Vara jobbiga att möta och ha ett bra målvaktsspel.

Hansen menar också att Allsvenskan Södra i år kommer att bli jämnare än tidigare säsonger.

- Jag känner inte att det finns en självklar vinnare i år. Det står mellan några lag och sen har vi ett litet mellangarde, sen så kommer det vara väldigt tajt från mitten och neråt där jag tror att det kommer vara väldigt små marginaler. Jag tror inte att serien delar sig så tydligt i år som den har gjort tidigare år utan det blir jämnare.

Vem i Malmö blir säsongens stora utropstecken?

- Hos oss är det Johannes Almholt. Han är 03:a och har gjort en jättebra försäsong och är en jättestor talang. Han kommer att vara vårat utropstecken.

Foto: Björn Sandberg

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56