Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - Karlstad IBF

En ny säsong är alldeles runt hörnet för Karlstad som återigen spås vara med och slåss om topplaceringarna i Allsvenskan Södra. Laget har också fått in en ny huvudtränare inför säsongen då Mattias Karlsson nu anslutit till laget.

- Det ska bli en intressant säsong. Vi har väldigt mycket unga spelare så det ska bli spännande att se hur de reagerar på lite större ansvar och en tuffare miljö, berättar Mattias Karlsson.

Karlsson har en tydlig bild över vad han vill se från sitt Karlstad under säsongens gång i Allsvenskan Södra.

- Jag vill se att spelarna utvecklas i det vi vill göra och att de tar kliv framåt och blir bättre hela tiden så att prestationerna blir bättre och bättre. Det är det viktigaste, att man ser att de utvecklas och blir bättre. Man måste bygga på sikt också för man kan inte bara bygga för stunden.

Laget slutade på en andraplats i våras och har siktet inställt på topplaceringarna även under den här säsongen.

- Toppfyra vill vi vara till att börja med, det är grundmålet och sen därifrån får vi se vilka vi eventuellt får möta. Sen ska man studsa rätt och få till en formtopp och där är allting öppet tycker jag, men toppfyra är grundmålet som vi jobbar mot.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Karlstad den här säsongen?

- Vi vill springa mer. Vi är ute i spåret här i fyra-fem dagar i veckan i fyra månader och springer och jag tycker att det är allt för många lag som bara ställer upp på halva plan. Vi vill pressa mer och vara mer aktiva med boll och även aktiva utan boll så att det blir lite mer action.

Om du ska välja ut en motståndare som du ser fram emot att möta lite extra, vem skulle det vara?

- Det ska bli kul att möta Lerum. Jag känner Ludwig Bengtsson där som är assisterande sen tidigare och de har ett ungt och spännande lag också, och sen även en ny och fräsch hall. Sen känner jag en del människor runt Warberg också så det ska bli kul att möta dem med.

Bland spelarna att hålla koll på i Karlstad så lyfter Karlsson fram ett nyförvärv från Craftstaden.

- Jag hoppas att det kan bli Robin Lennartsson. Han har en del väldigt intressanta spetsegenskaper som vi har fått se på försäsongen men jag vill inte avslöja mer än så. Men han har sett väldigt spännande ut, det är en liten oslipad diamant i allsvenskan.

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56