Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - IK Sätra

Säsongspremiären kommer allt närmare och Sätra är en av nykomlingarna i Allsvenskan Norra efter att laget vann Division Ett i våras, och det är en säsongspremiär som Sätra ser fram emot.

- Det ska bli väldigt roligt. Det blev väldigt snöpligt i våras för det hade varit skoj att spela ett kval oavsett utgång. Sen vart det som det vart och vi fick frågan om vi skulle gå upp eftersom vi vann serien och då tog vi chansen. Det känns riktigt skoj att komma igång, berättar tränaren Per-Erik Jansson.

Men även om det nu är en tuffare serie som väntar så menar Jansson att man inte ska underskatta nykomlingarna.

- Vi är väl medvetna om att det kommer att bli väldigt tufft. Samtidigt vet jag att vi har extremt skickliga spelare i truppen så visst kan vi vara med och kriga vissa fajter, även om jag skulle tro att topplagen är på en annan nivå. Men jag tror fortfarande att vi kommer vara med och skrälla och ta lite poäng här och där.

Målsättningen är också glasklar för Sätra som lägger prioritet på att säkra ett nytt kontrakt. 

- Vi har bara samlats och pratat lite lätt om det där eftersom att vi inte haft truppen klar. Men målsättningen är givetvis att hålla sig kvar. Det vore dumt att kolla högre nu med tanke på förutsättningarna.

Om du fick välja ut en motståndare i Allsvenskan Norra som du ser fram emot att möta lite extra, vem skulle det vara och varför?

- Det blir naturligtvis Gävle eftersom att jag har haft några lysande år där som en forna skyttekung. Det ska bli kul att försöka knäppa storebror på näsan, det blir lite David mot Goliat där föreningsmässigt.

Och bland spelarna som kommer bli lagets stora utropstecken den här säsongen lyfter Jansson fram två målvakter.

- Vi har två extremt duktiga målvakter i Sam Farukhian och Felix Jakobsson som är på en ruggig nivå redan nu och i fjol var de extremt duktiga. De håller jag väldigt högt och vet av egen erfarenhet att det är målvakterna som kan rädda en många gånger. Sen framåt är Simon Cederström riktigt bra tränad i år och jag tror att han kommer kunna lyfta laget bra med kaptensbindeln.

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56