Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - IBK Göteborg

När den nya säsongen snart drar igång så är Göteborg ett av lagen i Allsvenskan Södra som återigen spås vara med och slåss om topplaceringarna, och det är ett revanschsuget Göteborg som kommer till säsongspremiären.

- Vi fick ett tråkigt avslut på förra säsongen. Vi hade en riktigt bra avslutning och vi hade en väldigt bra känsla där vi trodde att vi skulle gå hela vägen. Vi är väldigt revanschsugna så sett inför den här säsongen, berättar tränaren Andreas Burman.

Burman berättar också att han och Göteborg har stora förväntningarna på säsongen som kommer.

- Jo men de är stora. Vi har ganska mycket nya spelare som ska komma in i sättet och spela och det är roligt med lite nya lag. Sen är väl förväntningarna att vi ska ta oss till ett kval i år igen.

Göteborg spelade i Svenska Superligan så sent som säsongen 2018/19 och Burman medger att en återkomst är ett uttalat mål för laget. 

- Det är det vi har jobbat för efter det att laget åkte ur. Men för oss har det handlat mer om att vi går upp när vi är redo så att nästa vända vi går upp så ska vi inte förlora sexton matcher och hela den grejen utan då vill vi konkurrera direkt, så har vi sagt. Men det är klart att vi vill gå upp, det är inget snack om det. Det är en tydlig målsättning hos oss.

På frågan om vad som skiljer Göteborg just nu från samma tidpunkt i fjol så menar Burman att man kommer vara länge fram utvecklingsmässigt när säsongen drar igång.

- Skillnaden är att vi är längre fram från start än vad vi var förra året vi den här tiden. Förra året var allt helt nytt för alla spelare egentligen, så vi kommer vara längre fram än vad vi var förra året vid säsongspremiären.

Om du skulle få välja ut en motståndare i serien som du ser fram emot att möta lite extra, vem skulle det vara och varför?

- Kalmarsund. Det är ett lag som alltid är bra och de ska vara däruppe. Förra året så slog vi dem två gånger väldigt komfortabelt skulle jag ändå säga. Det är alltid ganska kaxiga på förhand, iallafall så länge jag varit med, men den matchen är den man ser fram emot mest. Den är kul.

Foto: Göteborg

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv! 

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56