Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - IBF Borlänge

En tuff säsong väntar i Allsvenskan Östra för nykomlingarna Borlänge. Inför höstens premiär så har laget nämligen tappat ett flertalet spelare och lagets tränare Andreas Lundmark har helt fått byta taktik inför seriestarten.

- Vi tappade sju-åtta spelare inför den här säsongen på grund av lumpen och studier och allt vad det var. Jag tror att med det laget som vi hade inför året så hade vi kunnat vara med och krigat, men nu är det en tuff säsong som vi har framför oss. Vi var på cup i helgen och vi hade en snittålder på sjutton år, så det blir en speciell säsong, berättar Andreas Lundmark.

Med tanke på förutsättningarna så är målsättningen för Borlänge glasklar - klara ett nytt kontrakt i Allsvenskan.

- Om vi hade haft ordinarie lag som vi gick upp med så hade vi siktat uppåt men nu får det bli att hålla sig kvar. Men samtidigt är det lite roligt för det här laget har jag varit med och tränat sen de var sex-sju år gamla. Det är 03:or och 04:or och där har vi våran grund. Sen har vi turen att ha en rejäl spets som är väldigt duktig i Agnes Sälgström. Är vi stabila bakåt och hon kan göra allting framåt så kanske vi kan klara oss kvar, det är ungefär där vi är.

Den välmeriterade tränaren skräder inte orden när det kommer till just Agnes Sälgström och hennes kvalitéer på planen. Och när det kommer till vem som blir lagets stora utropstecken den här säsongen så blir svaret direkt Sälgström.

- Jag tycker att Agnes är den bästa som jag tränat någonsin faktiskt. Jag har tränat både herr och dam på landslagsnivå och även Falun men Agnes sticker ut på ett sätt som jag inte har varit med om förut. Jag tror att Agnes kommer att vara en Anna Wijk om fyra-fem år.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Borlänge den här säsongen?

- Jag har ju tränat de här sen de var sju år ungefär och det har alltid handlat om kreativ innebandy men för första gången så ska vi spela en extremt defensiv innebandy. Det är olikt mig som tränare och olikt tjejerna så de har fått träna på helt nya saker.

När det kommer till vilken motståndare som Lundmark ser fram emot att möta mest under säsongen så kommer svaret blixtsnabbt.

- Det är ganska givet att det är Storvreta och Anna Wijk. Det ska bli kul att sätta en 04:a som ska punktmarkera henne. Jag har en 04:a som Anna Wijk kommer att hata under matchen, hon är extremt jobbig att möta. Det ska bli kul att testa och retas med Anna litegrann.

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56