Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - Hudik/Björkberg IBK

Hudik/Björkberg trillade ur Allsvenskan Norra för ett och ett halvt år sedan men sejouren i Division Ett blev bara ettårig efter vårens avancemang, och det är ett laddat Hudik/Björkberg som nu förbereder sig för säsongspremiär.

- Man känner att det närmar sig och man märker det på spelarna också nu när man står vid sidan från start. Tidigare brydde man sig bara om vad man kände i sin egen kropp men nu håller man koll på alla och många ser vassa ut, berättar tränaren Kristoffer Asp.

När det gäller målsättningar så lägger Hudik/Björkberg ribban högt inför den kommande säsongen.

- Vi har pratat om att vi vill göra den bästa säsongen som Hudik gjort i Allsvenskan. Vi vill försöka ligga i mittenskiktet och överleva på ett bra sätt och jag tror att vi har bra möjlighet till det. Vi är bättre tränade än vi någonsin varit i närheten av, jag tror och hoppas att vi inte behöver vara indragna där bak.

Asp avslöjar också att Hudik/Björkberg kommer bjuda på lite annorlunda spel jämfört med tidigare säsonger i Allsvenskan.

- Det kommer vara lite skillnad jämfört med tidigare år. Hudik har varit ett lag där det varit fyra-fem stjärnspelare som förväntas göra alla poäng. Man backar hem och hoppas på kontringar så att de får glänsa men i år är det inte så. I år så har vi tre formationer och de namnkunniga som folk har koll på spelar inte tillsammans som tidigare utan vi har femton man som ska konkurrera om att få spela alla minuter.

Om du skulle få välja ut en motståndare som du ser fram emot att möta lite extra, vem skulle det vara och varför?

- Det är en otroligt lätt fråga faktiskt så här några dagar efter att en väldigt god kompis, Magnus Jansson, blev klar för AIK. Jag skrev till honom och grattade och att det ska bli otroligt kul att få möta dig. Vi spelade backpar i Granlo och jag har aldrig tävlat mot honom i hela mitt liv, så jag ser fram emot att möta Magnus av personliga anledningar.

Och bland spelarna som det gäller att hålla ett extra öga på lyfter Asp fram ett rutinerat namn.

- Då måste jag nog vara lite tråkigt och säga att det blir Alexander Hallvars Persson, min lagkapten. Han tar ett jättestort ansvar både framåt och bakåt. Han är våran MVP och kommer att synas i poängprotokollet.

Foto: Marko Grönholm

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56