Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - Floda IBK

Säsongspremiären är nästan här och några som ser fram emot årets seriestart är Floda som är nykomlingar i Allsvenskan Södra.

- Det är kul att serien drar igång får man säga. Det har varit ett tag nu utan seriespel, så det ska bara bli kul, berättar tränaren Thomas Nielsen

Men även om Floda är nykomlingar i Allsvenskan så berättar Nielsen att laget ställer höga krav på sig själva.

- Förväntningarna är att vi ska hålla oss kvar i Allsvenskan. Sen är laget väldigt orutinerat på den här nivån men tjejerna har stora krav på sig själva och på oss tränare. Spelarna själva har höga förväntningar både på sig själva och som ett lag, kanske inte att vi ska komma topp två men att vi ska hålla oss kvar.

Nielsen berättar att Flodas spel kommer att kännetecknas av mycket fart och spelvändningar under säsongens gång men att man samtidigt tränat en hel del försvar inför årets premiär.

- Vi har fokuserat en del på vårt försvar och det som är kul är att vi får möta lag som tjejerna aldrig har mött innan, det är väl bara Pixbo i division ett som de fått möta. Men skillnaden i Allsvenskan nu är mycket tankesättet och hur man agerar. Jag tänkte säga att det går tio gånger snabbare men jag ska inte överdriva, men alla moment blir snabbare och man får tänka mer. Vi har nött på detaljer om vad vi ska förbättra i våra zoner och där kanske min erfarenhet spelar in lite kring vart man brukar tappa boll som nykomlingar.

Om du ska få välja ut en motståndare som du ser fram emot att möta lite extra, vem skulle det vara och varför?

- Jag får nog säga Hovslätt då som vi möter på lördag. De är mycket för att de är som oss och har mycket unga spelare och så. Sen har de, vad jag tycker, en ung och lovande tränare i Max Gustafsson som har framtiden för sig. Det ska bli spännande att se vad de kan uträtta, så det ska bli kul.

På frågan om vem som kommer att bli Flodas stora utropstecken under säsongens gång så lyfter tränaren fram Hanna Idborg.

- Hon kom till oss förra året och jag tycker att hon har utvecklas mycket sen dess. Hon har visat framfötterna och utvecklat sitt spel. Hon är en krigare oavsett vart hon är på planen och sliter verkligen i varje match och på varje träning för lagets bästa. Så henne ska man hålla lite koll på.

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56