Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - FBI Tullinge

I våras slutade Tullinge på en andraplats i Allsvenskan Norra efter en väl genomförd säsong. Nu står en ny säsong bakom dörren och Tullinge siktar återigen högt i tabellen.

- Vi har lite revanschlusta från förra året när vi inte fick spela playoff, så det är det vi siktar på. Och att göra en bra säsong, berättar Tullinges tränare Rickard Gustafsson.

Årets upplaga av Allsvenskan Norra innehåller många tuffa motståndare för Tullinge och Gustafsson menar att det kommer bli en jämnare serie än tidigare säsonger.

- Att vi hamnar toppfyra är väl vår målsättning. Jag tror att det blir en jämnare serie i år för det är fler lag som ser ut att vara starkare. Tidigare var det lite uppdelat på nedre och övre halvan men jag tror inte att det blir så uppdelat i år. Det är nog en sju-åtta lag som kan vara med och fajtas om en topp fyra-placering som det ser ut.

Men även om det blir tuff konkurrens om tabellplaceringarna så lägger Tullinge ribban högt.

- Vi kom tvåa förra året och då tränade vi också ner oss på slutet av säsongen. Vi hade förstaplatsen inom räckhåll ända tills vi, gav upp är fel ord, men tills vi tränade på ett annat sätt. Det vore dumt att inte ha samma målsättning nu, och nu känns vi ännu starkare med en bra försäsong i benen.

Norra Allsvenskan kryllar av tuffa motståndare. Men om du fick välja ut ett lag som du ser fram emot att möta lite extra, vilket skulle det vara?

- Det blir nog Hagunda. Det är alltid roliga matcher mot Hagunda och det är två lag som vill spela en konstruktiv innebandy. Det är alltid kul att möta dem och framförallt däruppe där det är bra tryck på deras läktare.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Tullinge den här säsongen?

- Ungefär som förra året skulle jag vilja säga. En tajt defensiv, vi släppte väl in nästan minst mål i serien förra året och vi har en ambition att ligga där i år igen. Förhoppningsvis kan vi pressa motståndarna till lite fler misstag så att vi får lite fler spelvändningar, säger Gustafsson och fortsätter:

- Men vi ska vara roliga att titta på. Det ska kännas kul att titta på våra matcher, oavsett om vi spelar hemma eller borta.

Foto: FBI Tullinge

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56