Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - FBC Lerum

Sejouren i Division Ett blev bara ettårig för Lerum som just nu förbereder sig inför säsongspremiären i Allsvenskan Södra, och det är ett laddat Lerum som nu räknar ner dagarna till matchstart.

- Det ska bli roligt. Det blev ett abrupt slut i våras för allas del så det ska bli roligt att dra igång igen, berättar tränaren Anton Olofsson.

Men även om Lerum nu kliver in som nykomlingar i Allsvenskan Södra så har Olofsson höga förväntningar på säsongen som kommer.

- Vi har förväntningar om att vi ska hävda oss bra i Allsvenskan. Vi har ett på pappret ganska så ungt lag men kvalitet har vi, så jag hoppas att vi kan hävda oss väl.

Har ni en uttalad målsättning?

- Nej vi har ingen uttalad målsättning så. Vi vill vinna så många matcher som möjligt och sen såklart hänga kvar på den övre halvan, men det är många tuffa matcher så vi får se lite hur vi står oss helt enkelt.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Lerum den här säsongen?

- Ett väldigt bollskickligt lag med många skickliga spelare. Vi kommer nog bjuda på ett par fina mål kan jag tänka mig, en offensiv innebandy kommer att prägla oss.

Det väntar många tuffa motståndare i Allsvenskan Södra för Lerum och på frågan om vilka han ser mest fram emot att möta väljer Olofsson ut två av dessa.

- Det ska bli att möta Lindås, det är ett derby för oss och det är extra roligt. Men även de här två matcherna mot Warberg är lite extra roliga.

Bland spelarna i Lerum som man måste hålla ett extra öga på den här säsongen så väljer Olofsson ut den tekniska forwarden Fredrik Bäckman.

- Vi har jättemånga unga bra spelare och det är svårt att nämna någon före en annan. Men ska jag nämna någon så väljer jag en äldre och Fredrik Bäckman. Han går från klarhet till klarhet och det ska bli spännande att följa honom i Allsvenskan under den här sejouren och se vad han kan uträtta.

Foto: Christoffer Sturesson

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv! 

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56