Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - FBC Katrineholm

Katrineholm är ett av lagen som tagit steget upp i Allsvenskan inför årets säsong och det är ett avancemang som kan innebära en liten omställning för laget.

- Vi har inte varit på den här nivån tidigare men det ska bli väldigt spännande att se hur vi kommer att hantera det här. Vi kommer ha mental träning, vi har vunnit så mycket när vi har avancerat att vi inte är vana att förlora. Även träningsmatcher som varit mot allsvenskt och bättre division ett lag har vi inte förlorat, så det ska bli intressant att se hur vi hanterar det här, berättar tränaren Kent Olsson.

För nykomlingarna så finns det ingen tvekan om vart man lägger målsättningen under den kommande säsongen i Allsvenskan Västra. 

- Klara oss kvar, men då gäller det att komma sjua och det känns rimligt någonstans med tanke på materialet. Så någonstans där men vi kommer att få slåss hårt. Målet är att hänga kvar.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Katrineholm?

- Offensiv. Vi kör med mycket hög press och vi trampar högt. Många lag backar hem efter ett anfall men så har inte vi spelat på flera år, då åker vi dit om vi börjar spela på andras villkor. Så vi måste göra det vi gör och göra det bra.

Bland lagen som Olsson ser extra mycket fram emot att möta så lyfter han fram två motståndare.

- Nykvarn ska bli roligt, vi kommer ju från samma serie och har spelat en vänskapsmatch innan. Men samtidigt ska det bli kul att möta Skoghall också som kommer från SSL. Det är en bra riktmätare där i första matchen för att se vad som krävs.

I Katrineholms trupp så finns det spelare med SSL-erfarenhet, men på frågan om vem som blir det stora utropstecknet den här säsongen så lyfter Olsson fram den unga och talangfulla backen Ella Lilja.

- Vi har några väldigt rutinerade spelare men jag tror ändå att Ella Lilja kommer att bli ett utropstecken, hon är femton år bara. Hon är väldigt skicklig på att hålla i bollen och använder kroppen väl. Stänger folk efter sargerna på rätt sätt och använder sin fysik. Noggrann och slår inte iväg bollarna utan hon håller i dem och är lugn.

Foto: Nymans foto

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56