Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

IKSU utslaget efter superdrama i semin

Förhandsfavoriterna IKSU blev utslagna i semifinalen i Champions Cup. IKSU hämtade upp ett 3-0-underläge mot finska Classic – men föll sedan efter ett superdrama i sudden death.
– Det är tråkigt att vi öppnar så dåligt, säger Johanna Hultgren. 

I gårdagens kvartsfinal vann IKSU enkelt mot schweiziska Piranha Chur med 11-2. Men mot finska Classic i dag blev det tightare – och rejält nervöst.

Classic tog ledningen med 3-0 tidigt i den andra perioden och IKSU såg inte ut som de favoriter de var uppmålade som.

– Det är tråkigt att vi öppnar så dåligt, men samtidigt vet vi att vi är väldigt starka. Vi vände 3-0 mot Mora så sent som i söndags. Vi kände ingen oro, det var mest tråkigt att vi öppnade så dåligt och gav dem ett bra utgångsläge, säger Johanna Hultgren.

Men fem minuter senare började upphämtningen. Corin Rüttimann gjorde 3-1 och 3-2, och i slutet av den andra perioden prickade Emelie Wibron in kvitteringen.

"Vi kom inte alls upp i nivå"

Johanna Hultgren, IKSU

– Vi vet att vi är starka. Någonstans kändes det som att vi visste att vi kunde vända det, och det gjorde vi upp till 3-3, säger Hultgren.

Den tredje perioden blev ett nervpiller. Båda lagen drabbades av utvisningar, men där kunde varken IKSU eller Classic göra mål på sina respektive övertag. Matchen gick till förlängning och där stod matchen länge och vägde. Efter 7.08 kom sedan segermålet. IKSU misslyckades med en rensning och Sanni Nieminen satte 4-3 i nättaket.

– Vi hade en bra känsla. De var trötta och vi är bra tränade. Det känns som vi skulle kunna springa sönder dem. Men vi kom inte alls upp i nivå, säger Hultgren.

Classic möter nu vinnaren mellan Pixbo Wallenstam och tjeckiska Vitkovice i söndagens final. Den startar klockan 11.00 och sänds på TV12 och cmore.se.

Matchfakta
Classic-IKSU 4-3 (2-0, 1-3, 0-0, 1-0)

Första perioden
1-0 (11.14) Nina Rantala (Katri Luomaniemi)

2-0 (15.50) Kristiina Kauppila (Hanna Sippiläinen)

Andra perioden
3-0 (04.07) Hanna Sippiläinen (Siru Kekkonen)

3-1 (09.04) Corin Rüttimann (Frida Norström)
3-2 (15.16) Corin Rüttimann (Amanda Johansson Delgado)
3-3 (18.53) Emelie Wibron (Cornelia Fjellstedt)

Tredje perioden

Förlängning
4-3 (07.08) Sanni Nieminen

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55