Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

IKSU:s Fjellstedt får "hemmapublik" i Champions Cup

IKSU:s Cornelia Fjellstedt får i princip spela på ”hemmaplan” när Champions Cup avgörs i Gävle 3-4 januari. Då hoppas hon på mycket publikstöd.
-Jag är priviligierad som får spela så nära hemma, säger hon.

Sandvikenfödda Cornelia Fjellstedt och resten av IKSU laddar för mästarturneringen Champions Cup, som sätter i gång på torsdag.

De nationella mästarna från i fjol från Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien möts i Gavlehov arena i Gävle 3-4 januari.
För Fjellstedt blir det extra speciellt, eftersom turneringen spelas så nära hemorten.

- Det är extra motiverande. Det betyder jättemycket att flera kan komma och titta. Jag har haft förmånen att spela Champions Cup i Umeå (2012) och Euro Floorball Tour med landslaget i Sandviken. Jag kommer blicka tillbaka på det senare i livet. Jag är priviligierad som får spela så nära hemma, säger hon.

IKSU har inte förlorat en enda match under 2018 och vill nu förlänga segersviten i Gävle. Och då väntar också lite revanschkänsla för Fjellstedt, som hastigt fick feber när IKSU skulle spela Champions Cup 2017 i Finland – som de sedan vann.

- Det var väldigt jobbigt att sitta på läktaren där och inte kunna bidra på det sättet jag vill. Att kunna göra det i Gävle blir en liten revansch, ja.

IKSU är alltså regerande svenska mästare och Champions Cup-mästare. Självklart vill laget både behålla pokalen i Gävle – och i Globen i april.

- Champions Cup är ett stort mål för oss. I slutändan är det givetvis SM-guldet som är det stora målet, men att ha Champions Cup i mitten av säsongen är jätteviktigt. Att ha flera delmål är alltid bra och att få ett så stort delmål och kunna vinna en titel är otroligt roligt.

Läs mer om Champions Cup och köp biljetter.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55