Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Hyllningskör efter SM-finalen i Tele2 Arena

Det sattes världsrekord i innebandy i Tele2 Arena i lördags. SM-finalen blev en succé, och efteråt hyllades arrangemanget - och sporten i stort - av flera sportjournalister.

18166 personer var på plats för att se SM-finalen i Tele2 Arena i lördags. Det största innebandyarrangemang som hittills skådats i världen.

Efter finalen har flera sportjournalister hyllat det som de upplevde i lördags.

i SVT:s Sportpanel under måndagen pratade Chris Härenstam, Anna Pohjanen och Mattias Luhr om hur de tror att innebandyn kommer att växa ytterligare de kommande åren. Se hyllningen 1 timme och 50 minuter in i klippet här.

Expressens krönikör Anders Borgström hyllar innebandyn som en svensk innovation. "Från skolgårdar och ribbstolshallar har innebandyn bara vuxit sig större och större. Det är lite som ett parti Risk där en motståndare är lite för bra. Det går inte att stoppa denne från att ta över världen", skriver han.

Aftonbladet krönikör Jonas Gustavsson stämmer in i hyllningskören. "Innebandyn är sådan här: snabb, oviss, spektakulär. Det smäller, det är grinigt, det är känslor, många vill så mycket. Mål tillkommer efter kamp, briljans eller tur. Det går snabbt, inget underläge är för stort för att hämtas in, inga sekunder är för få för att göra mål.
Det ser ut så här i vardagen.
Det är under SM-finalerna rampljuset faller på innebandyn – men underhållningen är inte unik.
Det är vardag", skriver han.

Se flera artiklar om innebandy här.

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55