Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Hill om Svahn: "Underskattad och världens bästa"

Mikael Hill har beskrivit Jonas Svahn som världens bästa spelare en mot en på den internationella scenen. Och visst har Svahn utvecklats med den nya staben.
- Jag har fått stort förtroende, vilket har lyft mig som spelare.

Att av sin förbundskapten bli beskriven som underskattad och världens bästa går knappt ihop matematiskt. Men det menar Mikael Hill att Jonas Svahn är.

Underskattad eftersom han sällan står ut som en stjärna i matcher och gör mycket jobb på planen i det dolda. Världens bästa gällande en mot en-situationer i den internationella innebandyn.

- Jag har fått stort förtroende och det har lyft mig som spelare. Jag har fått bra feedback och bra utvecklingspunkter av landslagsstaben, säger Svahn.

Från sin centerplats är Svahn den som styr spelet, och när han får tag på bollen går det blixtsnabbt framåt. Målvakter fruktar när han kommer med fart och fintar ner dem.

- Jag försöker bli bättre på allt hela tiden. I år har huvudpunkten varit att bli en stabil spelare varje match. Jag har skjutit mer i år än tidigare säsonger, det är en stor sak jag jobbar med.

Svahn har matchats mycket tillsammans med Alexander Rudd och Albin Sjögren på landslagets senaste läger. Och kemin är stark, menar han.

- Det har fungerat jättebra. Vi har tränat tillsammans på våra läger i somras och det känns som att alla vill framåt. Vi har bra dialog på och utanför planen. Vi har hittat en bra kemi.

Det pratas om en ”klubblagskänsla” i landslaget?
- Ja, vi har roligt ihop på läger. Alla är delaktiga och alla bidrar med lagsammanhållningen. Ledarstaben har fått ihop det bra med aktiviteter för att vi ska bli tightare som grupp. Det bådar gott inför VM.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55