Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Herrlandslaget samlas - redo för EFT

I dag träffas herrlandslaget i Uppsala för att starta uppladdningen inför Euro Floorball Tour. Och det är fokus på VM för laget.

22 spelare är uttagna till Euro Floorball Tour, som spelas 19-21 oktober i IFU Arena. Men bara 20 blir uttagna i VM-truppen till Prag. Det kommer alltså vara supertaggade spelare som vill visa upp sig från sin bästa sida i Uppsala de kommande dagarna.

- Vi har jobbat med den här stommen under de samlingar vi har haft i år, så det är klart att det är nära en VM-trupp. Men det finns en möjlighet för de spelare som gör en bra höst, som inte är med på EFT. Det är inte en spikad trupp, säger Mikael Hill.

Nu väntar två dagars träning för herrarna i IFU Arena, sedan är det premiärmatch mot Tjeckien klockan 19.15 på fredag. Efter det väntar Schweiz klockan 18.00 på lördag och Finland klockan 17.00 på söndag.

Vad måste Sverige visa upp på Euro Floorball Tour, inför VM?
- Vi vill se att de saker vi har nött på fungerar. Vi fick lite svar i Brno på EFT i våras, sedan har vi lagt till andra detaljer. Det är inte hela världen om inte allt sitter nu, vi kan rätta till saker på VM-lägret också, säger Hill.

Läs mer om Euro Floorball Tour och köp biljetter till matcherna.

Alla matcher, även U19-herrlandslagets, sänds på Eurosport Player.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55