Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Herrlandslaget är på plats i Finland

Herrlandslaget anlände under onsdagen till finska Eerikkilä för ett landslagsläger där fokus ligger på VM i december. Under lägret väntar dubbla landskamper mot de finska herrarna, där matcherna spelas på torsdag och fredag, men även lite teambuilding.

- Det ska bli kul. Nu börjar några intensiva dagar, säger Tobias Gustafsson

Den första landskampen mot Finland går av stapeln under morgondagen och för Tobias Gustafsson och resten av spelarna blir det här det första riktiga testet under förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén.

- Det är lite nya spelsystem som vi påbörjade i Västerås som vi får friska upp minnet lite på. Men det är inte så lång tid kvar till VM och även om det är mångas första matcher för i år så tycker jag ändå att det ska se rätt så bra ut.

Just med tanke på att VM närmar sig, hur viktigt är det med ett bra resultat från de här två matcherna mot Finland?

- Det är alltid viktigt att vinna över Finland. Sen vill vi framförallt vinna och känna att spelet är bra, att det inte bara är individuella prestationer som gör det utan att försvarsspelet känns bra och att man kanske även hittar lite kemi mellan konstellationerna.

Men även om mycket fokus ligger på de kommande två landskamperna så menar Gustafsson att den teambuilding som väntar också är otroligt viktig för laget.

- Den tror jag är väldigt viktig. Det är inte så lång tid till VM och det gäller att få ihop gruppen till en tajt grupp under en kort tid, så alla tillfällen är bra tillfällen.

Herrlandslagets matcher mot Finland går att se på det finska innebandyförbundets YouTube-kanal. Matchstart för båda matcherna är 17.00 på torsdag och fredag.

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-08-11, kl 14:37